געגוע לעבר: מה עושים?

תאריך פנייה: 02.05.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית 12
הצתה מאוחרת
02.05.2012 • 22:40

נשואה פלוס ילדים.נישואים מוצלחים ,כבוד, אהבה, ופרגון הדדי.שגרה, עבודה וילדים .בעלי אוהב אותי ואני אותו. זוגיות טובה ונורמלית .עברו 20 שנה מאז הפרידה מחבר לשעבר שאתו יצאתי 3 שניםלפני שהכרתי את בעלי.ופתאום באמצע החיים משום מקוםמדפדוף באלבום תמונות ישן, מתעוררים אצלי געגועים עזים.לחבר לשעבר שאותו לא ראיתי 20 שנה.מאז הפרידה במשך 20 שנה, לא עניין אותי מה עלה בגורלו .הוא גר בעיר אחרת, כך שלא נפגשנו ולא שמרנו על קשר.ויותר מזה לא היה לי שום מקור מידע לגביו..היום עם נפלאות הפייסבוק מזה כשבועייםאני יודעת עליו כמעט הכל.רואה תמונות שלו אשתו וילדיו ומתגעגעת. ולא מבינהאיך יכול להיות שגעגועים כאלה מתעוררים אחרי תקופה כל כך ארוכה..מרגישה צורך לשלוח לו מייל ואפילו תמונות שלי ושל ילדייאך לא מעזה לעשות זאת.מרגישה מעין בגידה באמון .הייתכן ? מה עושים ? אני בהלם מעצמי .אני לא צורכת סמים ולא אוכלת פטריות מהודו ...אישה נורמטיבית לחלוטין ,חייבת עצה ופתרון.

ד"ר אורן חסון
געגוע פתאומי אל העבר
05.05.2012 • 20:48

אלמונית יקרה,
דברים כאלה יכולים לקרות - כלומר, געגוע פתאומי למשהו או למישהו מן העבר. השאלה היא בעיקר מה את עושה עם זה. יתכן שתוכלי לאפשר לעצמך לעבור על זה לסדר היום כדבר שקורה ושאפשר לפסוח עליו (כי מה הסיכוי שזה יתממש? כי את לא רוצה לגרום לנזק למה שיש לך ושעמלת עליו במשך שנים רבות, כי את לא רוצה לפגוע ביקרים לך, שלא לדבר על פגיעה בך - חשיבה שבנורמלי פעמים רבות תעזור לך להניא אותך מלהמשיך ולחשוב על זה). אבל יש מי שדברים כאלה משאירים בהם רישום הרבה יותר חזק, וזקוקים לסיוע חיצוני לצאת מזה. זה לא אומר שאת הפסקת לאהוב את בעלך, אבל זה אומר שאת צריכה להפריד בין געגוע למשהו שאין בו ממשיות, ועם ידיעה שהוא חלק מן העבר, לבין המציאות היומיומית העכשיות.אבל יתכן שיש גם משהו במציאות היומיומית שמפריע לך. האם כדאי לך ללכת לטיפול כדי לבדוק זאת? - אולי, תלוי עד כמה את מעריכה שזה באמת עלול להפריע לך להיות מסורה נפשית ורגשית לזוגיות שלך ולחיי המשפחה שלך. אם את חוששת שכן, עשי זאת בהקדם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083