חוסר מימוש בזוגיות: מה לעשות?
צילי
קשר מרחוק
⌄
שלום,
אני בחורה בת 28.במהלך חופשה בקיץ הכרתי גבר כבן 34 גרוש טרי (כ-9 חודשים+)פלוס שני ילדים קטנים..כבר בערב הראשון שהכרתי אותו היה בנינו קטע-אך לא הסכמתי לשכב עמו מאחר ולא הרגיש לי נכון לעשות זאת...אחרי 4 פעמים נוספות בהן נפגשנו במהלך כ-4 חודשים שכבנו, וזה היה מדהים כי בכל פעם שהייתי בחופש ונפגשנו שוחחנו המון ונוצר מצב אידאלי בשבילי להיות איתו ולהרגיש עם זה טוב---אני מציינת זאת מאחר ולקח לי יותר משנתיים להתרגש כך מגבר כפי שהתרגשתי ממנו מבחינה מינית ומנטאלית---הייתה לי פרידה קשה שחסמה אותי לחלוטין ואיתו הרגשתי בנוח, הרגשתי נכון וטוב...הוא הגיע פעם אחת לבקרני במרכז הארץ (נסיעה של כ שעתיים כל צד..) והיה לנו ערב מדהים וכייפי שאפילו לא נגמר בסקס (להפתעתי....הלא כל כך טובה..).--אני חשבתי שאולי יש לו בעיה גופנית או משהו כזה מאחר והוא מעשן כ-3 קופסאות ליום...בכל התקופה האחרונה יוצא שאנחנו משוחחים אולי פעם בשבוע, לאחרונה ראיתי אותו לפני כשלושה שבועות ויוצא שאני מתקשרת יותר, למרות שהוא מתייחס יפה ואני נהנית לשוחח עימו, עדיין אני מרגישה שאני רק התחלתי להנות מזה וזה כבר מרגיש כאילו זה נפסק- או פשוט לא ממש זורם...אני לא מאחלת לי אותו כקשר רציני מאחר והוא נמצא בתקופה אחרת בחייו, הסטאטוס שלו וסגנון חייו מבחינה אישית - זה לא משהו שאני הייתי מעוניינת להכנס אליו, ולמרות זאת אני מרגישה שאחרי פעם אחת שמימשנו את ה"יחסים"---זה עדיין לא מספיק לי ואפילו רק עשה לי יותר "חשק" ורצון להיות באינטימיות ובעיקר בגלל שהתקשורת המילולית היא ממש טובה והמשיכה שלי אליו היא רבה--ובכל זאת, הוא נמצא רחוק ממני יחסית, הוא פחות יוזם, ואני כל הזמן אומרת לעצמי שככה אני צריכה ורוצה- קשר מרחוק...אבל מאידך- הקשר אינו ממצה את עצמו ואני מרגישה כמו בחורה שטעמה מאכל שהיא כל כך אוהבת ומאז מונעים ממנה אותו.....אינני יודעת אם אני יכולה, במצב זה, להתקשר מתי שבא לי ולממש את עצמי ואת רצונותי מבלי לחשוב יותר מידי רק בגלל שהוא, כך נראה, מכבד אותי...בפעם האחרונה ששוחחנו הוא אמר לי שהוא ממש מתגעגע אלי....אני לא מבינה אותו...אולי תוכל להאיר את עיני ולהבהיר לי ?!!
ד"ר אורן חסון
הכאב של חוסר המימוש
⌄
צילי יקרה,
הלוואי שהייתי בוחן כליות ולב. היה לי הרבה יותר קל. אני יודע מה את מרגישה, כי כתבת לי. אין לי מושג מה עובר עליו ומה הוא חושב. זה שהוא אומר שהוא מתגעגע, לא מחייב שהוא מתגעגע מאד. את לא רוצה להתאהב בו, או לפחות לא לאורך זמן (קשה לשמור על מינון מדוייק של התאהבות רצויה, כפי שאת רואה), והמינון שהוא מקציב לך, בשילוב המרחק שביניכם, אינו מספיק. השתמשי בו למען רגעי השיא, עד שתרגישי מאד לא טוב בשל חוסר המימוש, ואז תעזבי עם כאב הלב שיתלווה לכך, ותמשיכי הלאה.