התמודדות עם פגיעה בעלבון
סבתא חיה ק.
בגידה שלא נשכחת
⌄
אני אישה נשואה בת 58 לאחר סיפור של בגידה ,לבעלי היה רומן שנתיים בביתי עם בחורה צעירה, עקב הבגידה התנתק לי הרגש כלפיו הן מבחינה מינית רגישית פיזיתובגלל זה אני לא מגיעה לסיפוק מיני (הוא חושב שכן ).היתה לי תקופה של משבר מאוד ארוך וקשה היום זה כבר פחות או יותר מאחוריי והיחסים בינינו קצת השתקמו, בעלי משתדל לרצות אותי ומתיחס אליי יפה "כפיצוי על העבר".לפעמים עולות לי מחשבות על גירושים מכיון שאיבדתי את התשוקה והאהבה כלפיואני רוצה שהקשר עם בעלי יהיה תקין חם ואוהב אבל מאוד קשה לי להעביר את מה שקרה.שאלתי היא : איך אפשר להתגבר על העבר ולחזור ליחסים שהיו לפני הבגידה ?
ד"ר אורן חסון
הסיפור שנגמר
⌄
סבתא חיה יקרה,
קשה. אני לא בטוח שאפשר להתגבר על העלבון והפגיעה, ולהמשיך כאילו לא קרה דבר. אבל אפשר, אולי, להשלים עם מה שאת רוצה שיקרה, ולנסות לתת לזה לקרות. זה לא יהיה כפי שהיה בעבר, אבל שווה לנסות. ואפילו גם, כן, לנצל את רגשי האשם שלו. התחילי עם אגואיזם, ואולי יום אחד זה יעבור גם לחמלה ואולי אפילו לאהבה.
לימור
האשמות בלתי פוסקות
⌄
כל דבר שקורה בבית בעלי מאשים רק אותי אנחנו נשואים 5 שנים יש לי ילדה בת 3 שהוא טוען שאיני יודעת לחנך אותה.תינוק בכיין שבוכה כמעט כל היום ובעלי טוען שהפכתי אותו לעצבני.איני יכולה לתפקד כשהתינוק שלי מבכיין כל היום ובעלי בא הביתה ורק מתלונן במקום להבין אותי למה לא ניקית היום למה לא סידרת את הניירת שנתתי לך וכו....לא מעניין אותו שהתינוק בכיין ושקשה לי אין לי עזרה כי אמי גרה רחוק וחמתי עובדתואני מתוסכלת אני גרה במקום מבודד ישוב חדש שאפילו אין לאן לקחת את התינוק לטיילאין לי אוטו אני כל היום בבית כי גם המשפחה שלי רחוקה מה לעשות?
סבתא חיה ק.
הסיפור שנגמר
⌄
לד"ר אורן חסוןתודה על תשובתך לא קיבלתי תשובה לגביי הקשר המיני שמבחינתי ללא רגשות וחשק בכלל .שכחתי לציין שהסיפור היה מלפני 5 שנים ואני עדיין עם אותה תחושה שלא נשכחת.איך אני יכולה לעבוד על עצמי שיהיה לי יותר כייף ומהנה מהקשר האינטמי בינינו?