חוסר יציבות נפשית: מה הסימנים?

תאריך פנייה: 27.01.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מעיין
גילוי עריות? פנטזיה? להתרחק?
27.01.2014 • 23:00

ערב טוב דר חסון,אני (30) בקשר עם בחור (33). אני לא מכירה אותו ככ הרבה זמן, כמה חודשים, אנחנו ידידים לא היה כלום בנינו ואני חושבת שאולי יכול לצאת מזה משהו..אבל זה נראה בהמשך. הבעיה ש...הוא סיפר לי שיש לו פנטזיה כזאת שהוא מפנטז על אחותו. קצת נחרדתי מזה ואמרתי לו שזה חולני הוא ישר אמר שהוא גם נגד הדברים האלה אבל זה רק בגדר פנטזיות ושזה מותר כל עוד זה פנטזיה, כי תמיד אפשר רק לחשוב זה לא באמת. זה מה שהוא אמר. ולעומת זאת...... לאחר חודש בערך?הוא סיפר לי שהוא ישן אצל אחותו (גרושה עם ילד).. הוא ישן בספה..ויש עוד ספה שכשהוא חזר הוא ראה את אחיין שלו ישן על הספה השנייה שזה הבן שלה מן הסתם.הוא ישן אצלה לפעמים כי יש לו לימודים בעיר שלה אז תמיד יוצא מצב שהוא ישן שם ומשם בבוקר חותך לעבודה. הבעיה ש... בבוקר שלמחרת? הוא התקשר אליי מאוד מבוהל.. וסיפר לי שהוא לא יודע מה קרה.. שהוא הרגיש בלילה שאחותו הביאה לו שמיכה... ושבטעות הוא חושב שהיה משהו מיני.. שבטעות הוא נגע בה. ולא יותר מזה..והוא הוסיף שזה קרה כי הוא ישן ולא ידע מי נמצאת מולו, סוג של עירפול,מצב שינה, שלא יודע באמת מה הוא עושה!! הוא היה נשמע נורא לחוץ ומפוחד אמרתי לו שידבר איתה וישאל אם הייתה איתה אולי עוד חברה שהוא לא זוכר את הדברים ממש כי הוא אמר שהוא לא כזה זוכר ושזה לא היה חלום.הוא החליט לוותר על זה ולא לשאול.הסיפור נשמע חולני..אני רוצה לשאול אותך אם דבר כזה יכול להיות לו השלכות בעתיד אם תהיה לו בת זוג?נגיד אם אכנס לקשר עם אותו בחור? האם יכול לקרות כתוצאה מזה משהו? ואם כן מה? זה אומר שהוא חולה ומסוכן?תודה.

ד"ר אורן חסון
חוסר יציבות נפשית
31.01.2014 • 16:51

מעיין יקרה,
אתם רק ידידים בשלב הזה. העניין הוא שכמה דברים במה שאת מספרת מצביעים על אי יציבות שלו - לא רק התוכן של מה שהוא מספר לך, אלא גם עצם העובדה שהוא מספר לך משהו אינטימי שכזה. שני הדברים חורגים מהנורמה, והעובדה שהוא מאפשר לעצמו את שניהם לא מעידה על יציבות נפשית או רגשית.אני לא יכול לדעת מה באמת קרה ומה לא, ואולי גם היו לו סיבות אחרות לזעזע אותך בסיפור שאולי לא באמת קרה. אבל איך שלא תסתכלי על זה, יש כאן מוכנות נפשית לחרוג מנורמה התנהגותית, או הצטברות של חרדות שעלו על פני השטח. כך או כך, הוא רוצה לספר לך משהו שאינו נורמטיבי, ויש לזה משמעות. לכן, אני לא יכול לומר לך שהוא חולה, ובודאי לא אם הוא מסוכן, ויכול להיות שהוא בחור חמוד ומצליח,אבל הסימנים הם של חוסר יציבות נפשית. האם אפשר לקיים זוגיות טובה עם אדם כזה? - יכול להיות, ובתנאי שאם צריך טיפול שיילך לטיפול, ושתביני שיכולים להיות לזה מחירים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מעיין
מה יכול לקרות בעתיד?
01.02.2014 • 13:25

שלום
שוב ותודה על תשובתך.האם אתה יכול לומר לי בבקשה מה יכולות להיות הסיבות שהוא מדבר ככה? שהוא חורג מהנורמה הזאת, למה זה קורה? בגלל משהו שקרה אולי בעבר? אבל שקשור למה? האם ניתן לדעת? מאוד מסקרן אותי לדעת מה יכולה להיות הסיבה שהוא מתנהג ככה? אולי הוא חווה משהו? מה יכול להיות? ואיזה מחירים יכולים להיות כתוצאה מכך בעתיד?החוסר יציבות נפשית הזאת שלו.. מה יכול להתרחש בעתיד? אני הייתי רוצה לשמוע מה יכול להיות או לקרות? זוהי מן נורת אזהרה כלשהי?תודה דר חסון היקר.

ד"ר אורן חסון
מה שאי אפשר לדעת
02.02.2014 • 13:27

מעיין יקרה,
את מצפה לדיאגנוזה מהירה מרחוק, ועל סמך כמה מילים ממך, שהן ללא ספק סובייקטיביות, ואת מצפה עוד לצפי על תוחלת הזוגיות שלך איתו בעתיד. זה לא עובד כך. כתבתי לך שיש בעיית חריגוּת שאני לא יודע את מקורה. יותר מזה, לא אוכל להגיד דבר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083