חוסר יציבות בקשר: מה עליך לדעת
ד
רגשות חד צדדיים
⌄
שלום
שמי אנדי-שם בדויהייתי עד לפני כחצי שנה בזוגיות עם נוי [שם בדוי] שארכה כ3וחצי שניםלפני 7 חודשים [ חודש לפני שאני ונוי נפרדנו] הכרתי בחורה חדשה בשם עדןחשוב לציין שעדן הייתה באותה תקופה גם בזוגיות ואף מאורסתבאותו חודש אני ועדן התקרבנו יותר ויותר מעבר להכרת שלנוהתחילו להציף את שניינו רגשות משיכה פיזית ואף הדלקות הייתי אומרהייתי ממש ממש מבולבל איך זה יכול להיות שאני בזוגיות 3וחצי שנים ואני אוהב מישהיא ותוך כדי אני נדלק על מישהיא אחרת ומתחיל לפתח רגשות ללא שליטהבסופו של דבר זה התפתח גם אצל עדן והיא עזבה את הארוס שלה לטובתי כמובן שהיו עוד סיבות אבל גם אני תפסתי מעמד נכבד בפרידה שלהם ואיכשהו נשאבתי אליה וגם אני עזבתי את נוי לטובת עדןתוך שבוע הגדרנו את עצמנו אני ועדן כזוג כל הרגש ההדלקות והמתח המיני פשוט פרצו החוצה והקשר התחיל לרוץ ללא שליטה במהירות מטורפתכמובן ששכבנו המון פעמים דברנו המון היינו דבוקים אחד בתחת של השני וזה מה שגרם לאחר חודש לפרידה.לאחר כחודש זוגיות נפרדנו למשך חודש היינו פרודים חודש ולפני 3 חודשים חדשנו את הקשר הפעם אמרנו שאנחנו לוקחים המון צעדים אחורים פועלים לאט לאט ובדיסקרטיות - הכוונה שהמשפחה והקרבה הראשונה יודעת ולא יותר מזה כי אחת הסיבות לפרידה הראשונה היא שאנשים פתחו עניים וחרה להם שאנחנו יחד בגלל כך שהיא בחורה מאוד מאוד מאוד יפה והמון אנשים התחילו איתה ושאלו מה היא עושה עם אחד כמוני .התחלנו סוג של התחלה חדשה לפני 3 חודשים כאשר שוב מהתחלה היה את ההדלקות הזאת ומתח מטורף באוויר שלקח לנו שבועיים עד שהתנשקנו אפילו עד כדי כך שפחדתי לחבק אותה מתוך סוג של פחד או תמימותבמהלך ה-3 שבועות אני מסתכל עליה היא נראת לי פיזית אותו הדבר רק הבפנוכו שונה היא פתאום הייתה בן אדם שונה מבחינת דיבור ומבחינת התנהגות הערתי לה מספר פעמים וגם אמא שלה שתפסיק שתשנה את זהוהיא לא עשתה זאת אבל עם הזמן התחלתי לקבל את ההתנהגות שלה והדיבור שלה התחלתי לחיות עם זהאחרי כשבועים מאז ש"חזרנו" התנשקנו התחבקנו בלי סוףשבועיים אחרי כבר שכבנו הכרתי אותה למשפחתי ואף היא הכירה אותי למשפחתה הם ראו בנו כזוג אבל היא לא באה ואמרה תכירו זהו אנדי ואני יוצאת איתו פשוט אנשים הבינו לבד שכשהיא מביאה מישהו למשפחה אז הוא בן זוג ולא סתם ידיד או מישהו שהיא יוצאת איתו. אבל היא בחיים לא הגדירה אותנו כבני זוג כביכול התנשקנו התחבקנו שכבנו אנחנו מדברים בלי סוף ורואים אחד תשני בלי סוף והיא עדיין לא הגדירה אותנו כבני זוג אני לא ממש ייחסתי לזה חשיבות והגדרתי אותה כבת זוגתי .לפני כשבוע היא התחילה את חגיגות חג הסוכות אצל משפחתה יחד עם חבריה לא בבית שלה אלה בבית משפחתה מאז שהיא הגיעה אליהם היא הפסיקה להתקשר אלי אני התחלתי להתקשר בלי סוף יצא מצב שבמשך 4 ימים רק אני מתקשר והיא אפילו לא פעם אחת ופשוט לפי הסטטיסטיקה היא ענתה לי פעם אחת ביום למשך 3 דקות שיחה עד שביום חמישי כבר התחלתי להרגיש ממש לא טוב עם המצב ושלחתי לה הודעה שהיה כתוב בה 24 שעות ביממה 5 ימים בשבוע ולא מצאת 5 דקות פנויות לדבר איתי אפילו לא ביום אחד אני מתחרפן מהמצב ולא מפסיק להתקשר אלייך ואם גם את הייתה מתגעגעת היית מתקשרת גם את את רוצה להפרד?!והיא ענתה לי בחיוב כןיום אחרי שזה היה אתמול -שישי 14 לאוקטוברקבלתי ממנה הודעה בבוקר אנחנו צריכים לדבר וזה לא לטלפוןנפגשנו בהתחלה היה כיף צחוקים והכל טוב ויפה גם הייתי בנהיגה והיא ליידיכך שברגע שרציתי לפתוח את הדיבור שהיא רצתה כלכך היא אמרה לי לא כשנעצור נדבר לא בנהיגה והמשכנו לצחוק והיה ממש ממש כיף ואווירה רגוע וטובהכשעצרנו התחלנו לדבר ואז היא באה ואמרה לי כזה דבר.אנדי טוב לי איתך אני נהנת איתך כיף לי איתך ועם המשפחה שלך אבל אין לי רגש אלייך אני לא מוצאת אותו ניסיתי וניסיתי ואני לא מוצאת זה לא רגש בשביל זוגיות בגלל זה גם לא הגדרתי את עצמנו כידידיםאני הייתי בשוק טוטלי וישר שאלתי אותה מה היה בהתחלה זה לא היה רגש היא השיבה שלא זה היה מתח ואז שאלתי כשהתנשקנו ושכבנו זה היה בלי רגש אז היא אמרה שהיה שם רגש גם כששכבנו אבל משהו קרה מאז מאז ששכבנו כביכול הרגש שלה נעלם וחשוב לציין שזה היה סקס טוב וארוך זה היה ממש ממש טוב משני הצדדים ומאז ששכבנו הרגש שלה נעלם וכל השאר שזה היה חיבוקים ונשיקות זה היה סוג של מזוייף כי היא ניסתה לחפש את הרגשאני כרגע מוצף רגשות ואהבה אליה אני ראיתי אותה בתור אישה לעתיד בעזרת השם היא שברה לי את הלב לגמרי וגם אמרה שהיא תבין אם אני ארצה לנתק כל קשר אבל היא מעדיפה שנשאר ידידים כי כיף לה איתי בתור ידידאני לא יודע מה לעשות איך זה הגיוני שאחרי סקס נעלם הרגש מה קרהאני יודע בוודאות שאין גבר אחר בתמונה בוודואתבבקשה דר תעזור לי
ד"ר אורן חסון
חוסר יציבות
⌄
ד יקר,
עכשיו אתה מבין שלא רק אתה הפגנת חוסר יציבות בקשר שלך, אלא שגם אותה עדן הפגינה חוסר יציבות. כאשר אתה מוותר על קשר ותיק, אתה יודע בדיוק על מה אתה מוותר, לטוב ולרע. כאשר אתה מתחיל במקומו, ועם הרבה תקווה, קשר חדש – שבגללו אתה מפסיק את הקודם, אתה מהמר, כי גם אם היא נראית נפלאה, אתה לא יודע הרבה על היציבות שלה, על ההתנהגות שלה ברגעי כעס, על הכוח שלה לשמור על הקשר גם כשקשה, או על היחסים שלה עם ההורים, שעלולים להשפיע עליה. כל אחד מהדברים האלה, ואולי כולם ביחד, אולי השפיעו עליה. ויותר מזה, אולי גם העובדה שהיא באמת לא התאהבה בך. אולי כי משהו הפריע לה בך, בין אם זה משהו פיזי, בין אם זה משהו התנהגותי, ובין אם זה משהו שהיא למדה עליך מאוחר יותר או משהו שמישהו אמר לה. זה לא משנה. מה שחשוב הוא שהמשיכה הראשונית ביניכם לא היתה חזקה מספיק, לפחות מצידה, כדי להחזיק קשר לאורך זמן.אתה יכול לנסות עוד זמן מה, כדי לראות אם דעתה תשתנה, אבל אם לא – אולי מוטב לך שתנתק קשר (ראה שאלה ותשובה של ד מתחת לזו שלך).