חוסר יציבות בזוגיות - מה הסיבה?

תאריך פנייה: 24.05.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אניה
מה עלי לעשות?
24.05.2014 • 19:15

שלום
ד״ר חסון, אני בת 22, ומרגישה שאני חסרת ביטחון, ולא יציבה ביחסים שלי עם גברים. חשוב לי לציין כי בלימודים, בעבודה ובצבא אני תמיד יציבה אך עם גברים - ממש לא. אני מרגישה תסכול רב מהיותי לא יציבה ואף פעם לא הייתה לי מערכת יחסים רצינית עם גבר, רק סטוצים ויזיזות. אני יותר מאשמח אם תוכל לייעץ לי ולומר לי איך אוכל להיות אדם יציב יותר, או שאולי אתה חושב שזה יכול להיות בסדר ואפשר לחיות עם זה? אני מרגישה אמביוולנטית בנוגע לנושא זה מכיוון שאני חושבת שזה נובע מכך שיש לי ראש פתוח ואני אף פעם לא שוללת שום דבר, יש לי את היכולת לראות את הדברים משני צדדי המטבע ולראות את היתרונות והחסרונות בכל דבר, לכן קורה שאני משנה את דעתי כל פעם מחדש. בבקשה תעזור לי להבין מה מה הדבר הטוב ביותר שאני צריכה לעשות. תודה מראש, מעריכה את עבודתך עד מאד.

ד"ר אורן חסון
חוסר יציבות
26.05.2014 • 00:23

אניה יקרה,
קשה לי לומר לך מהו המקור לחוסר היציבות שלך, מבלי להיפגש איתך. מכיוון שאת אומרת שזה בעיקר ביחסים שלך עם בני זוג (ואני מניח שבתחילת הדרך), יתכן מאד שזה בעיקר חוסר ביטחון. אבל זה יכול להגיע גם ממקור אחר, כמו ציפיות גבוהות, ונפילה עם אכזבות שאת חווה, ואולי גם סיבה עמוקה יותר מהתנסויות עבר שיש לך באופן ישיר או עקיף (למשל, אלו שהיו להורייך). לו זה היה לא רק עם גברים, אלא גם ביחסים אחרים שלך, היה יותר סביר שהבעיה היא עמוקה יותר, ודורשת עבודה טיפולית, ואולי אפילו מתמשך.גם אם העניין הוא רק ביחסייך עם גברים, אחת האפשרויות היא בכל זאת ללכת לטיפול. אם את לא בטוחה שזה מה שאת צריכה או רוצה, את מוזמנת לנסותייעוץ טלפוני חד פעמי(לחצי על הקישור כדי לראות פרטים באתר שלי), ואולי בשיחה של שעה נוכל להתחיל ביחד לפצח את הסיבות האפשרויות, ולתת לך כיוון להמשך דרכך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083