התמודדות עם פיתויים בזוגיות
יוגב
שינוי באורח החיים על חשבון הזוגיות
⌄
שלום
שמי יוגב בן 39 נשוי כ8 שנים לאישה שעובדת ומקריבה את הכל למען 2 הילדים שלנו. לפני כשנתיים התחלתי ללמוד לימודים אקדמים ובתקופה הזו הרגשתי שמשהו השתנה בי, גילתי עולם אחר וחברים חדשים ופתאום שמתי לב שאני נורא מוערת עיי הצד הנשי. קיימתי כמה מערכות יחסים ואני יודע שיש לי אישה מצויינת בבית אך אני ממשיך תמיד בחיפוש הריגושים ואני לא מצליח להפסיק עם זה למרות שאני אומר לעצמי להפסיק כי אני עלול להפסיד הרבה אם אמשיך כך. מה עלי לעשות ?
ד"ר אורן חסון
להתגבר על פיתויים שצצו לפתע
⌄
יוגב יקר,
מה שקרה לך הוא טבעי, כשאתה מגלה לפתע שיש עוד פיתויים ועוד הזדמנויות בעולם, ואז אתה מגלה שוב, ובעוצמה מחודשת, שכאשר אתה מתחתן, ומתחייב, אתה גם בוחר. ובחירה בדבר אחד היא בהכרח ויתור על דברים אחרים.ובדיוק כפי שאמרת, אם תבחר בפיתויים הללו, אתה עלול לוותר על מה שיש לך, ואתה לא רוצה.קל להתפתות כאשר פיתויים חדשים מגיעים לפיתחך. קשה יותר לשים לעצמך גבולות. אבל אם אתה יודע שמה שיש לך הוא חשוב, קבל מזה כוח, והחלט על מה שחשוב לך. ברגע שתחליט שאתה מחליט, תתחיל לצעוד במסלול שיילך ויהיה קל יותר, כי תתן פחות חופש למחשבות על הפיתויים, תדע לשים אותם בקנה המידה הרצוי לך, ובמגבלות היחסים והקשרים שאתה חושב שיתאימו לסיטואציה, ואני חושב שגם תעריך יותר את עצמך כאדם.