זוגיות: כשמשיכה לא מספיקה
מ
לדבר ולהקשיב
⌄
ד"ר חסון היקר
שלום,כשגבר מעדיף לדבר על להקשיב, וכשרואים שהוא לא כ"כ נהנה להקשיב או לא מתעניין באמת (רק כאילו), וכשהוא כמעט לא שואל שאלות עליי אלא מספר עוד ועוד על עצמו, בעיקר על עבודתו, והוא יכול לתת למשפט שאמרתי אך לא סיימתי להתנדף מבלי לשאול מה זה היה, אפשר לשנות את זה או שהוא כזה וזה מה יש?עוד דבר שמטריד הוא שהוא כל הזמן מושך אותי להתנשק, לא בכח כמובן. זה מפריע לי כי הייתי מעדיפה לעסוק בפעילויות אחרות, להתנשק אפשר עם כל אחד אך לא עם כל אחד יש רצון לעשות עוד דברים בזוג. חייבת להודות שלא הכי נמשכת אליו וריבוי הנשיקות שהוא יוזם אפילו קצת דוחה. אודה על עצתך בעניין.שבוע טוב!
ד"ר אורן חסון
מוצלח. או אולי לא כל כך.
⌄
מ יקרה,
לא כתבת בני כמה אתם. חבל, כי זה יכול להיות משמעותי. אפילו לא כתבת כמה זמן אתם מכירים. אני מניח שלא זמן רב, ואני מרגיש את האכזבה שלך.כרגע, את צודקת לגמרי. את חווה ממנו את העניין שלו בך כעניין מיני בלבד ולא בך כאדם, והעניין שלו בעצמו נראה קצת נרקיסיסטי, ושאין לו עניין אמיתי באחרים, או לפחות בך, אלא להראות לך עד כמה הוא מוצלח. ואולי הוא אפילו הצליח בזה. אם את לא ממש נמשכת אליו, אלא אולי למה שהוא (מקצועית, אינטלקטואלית, כלכלית וכדומה - כל סממני ההצלחה שהוא מתאמץ לשדר לך), זה לא מספיק, ולא מבטיח לך זוגיות טובה כאשר בצד זה חסרה משיכה שלך אליו, כמו גם נתינה רגשית מצידו.
מ
אם זה משנה
⌄
ד"ר חסון היקר,
תודה רבה על תשובתך. נרקסיסטי... ממש קלעת ללב המטרה. אם זה משנה הקשר הוא קרוב לחודש, הוא מתקרב לארבעים ומבוגר ממני בכעשור.ואני כל הזמן ממתינה שיקרה נס ומשהו ישתנה.
ד"ר אורן חסון
מיהו בן זוג טוב?
⌄
מ יקרה,
אני חושב שאת מבינה שבן זוג טוב הוא לא רק בן זוג שהנתונים שלו מוצלחים (מצליח, מצחיק, אינטליגנטי, עשיר, אסרטיבי, חתיך), אלא גם בן זוג שרוצה אותך,שיודע להקשיב לצרכים שלךולהעריך את האישיות שלך, שאת מעניינת לו, ובודאי כזה שלא רוצה לפגוע בך. בלי זה, הוא נשאר רק "לא בן זוג" מוצלח. ומזה את רוצה להישמר, מלהיות עם לא בן זוג מוצלח.