חוסר יציבות בזוגיות: דרך לשיקום האמון
דן
מתחרט
⌄
שלום
לךאני מקווה שתוכל לתת לי עצה או מישהו אחר מהקוראים כי אני באמת זקוק לעזרה .התחתנתי עם אהבת חיי ,שנינו באנו ממשפחות שונות לחלוטין היא ממשפחה מבוססת עם תקשורת טובה בינהם ואני מגיע ממשפחה עם קשיים כלכליים ובעיות בקשר . לפני החתונה הסתרתי מבת הזוג שלי חוב שהיה של ההורים שלי שהיה על שמי . במהלך חיי הנישואין שלנו הייתי צריך להסתיר יום יום מכתבים מהבנק ותדפיסים של כרטיסי אשראי . היו גם בעיות בין המשפחות כאשר הבת זוג שלי העדיפה לא לבוא לבקר את המשפחה שלי .במהלך חי הזוגיות הייתי נכנס לאתרי פורנו ,ולאתרי הכרויות ללא כוונה של להכיר מישהי רק כדי לבדוק אם "כוחי במותניי" ,אכן חוסר ביטחון ......נולד לנו ילד ולאחר כשנה הגעתי למקום שלא יכולתי לחיות עם השקר ועם ההסתרה במקביל התחלתי להתקרב למישהי מהעבודה שלי בהתחלה היינו חברים טובים ולאחר שהחלטתי עם עצמי ועם בת זוגתי שאנחנו נפרדים הקשר ביני ובין הקולגה מהעבודה התחזק וניהלנו רומן .אני ובת הזוג שלי ניפרדנו במשך שנתיים היינו במצב של סיכסוך פעם עליות ופעם ירידות ,הקשר עם הקולגה מהעבודה הסתיים ומידי פעם התחדש אבל לא היה משהו רציני . לפני כשנה ניסתי לבנות משהו עם הקולגה מהעבודה לשעבר אך היא אמרה לי שבוא ניקח את הדברים לאט לאט . באחד הימים שהגעתי לבקר את גרושתי פתאום הבנתי כמה אני אוהב אותה וכמה המקום הנכון שאני רוצה וצריך להיות בו זו עם גרושתי ועם הבן שלי . בתחילה גרושתי לא יכלה לחשוב על הדבר אך היום אנחנו יותר ויותר קרובים . אך עדיין קשה לה לדבריה לחשוב על לחזור בשל החשש (שהוא מובן לי) בשל האמון שאבד ,ומה הסביבה תגיד ,שיודעת מה קרה בעבר .....אני לא מוכן לוותר עליהמה עוד אני יכול לעשות ? האם יש עתיד?? האם זה אפשרי לחזור אחרי משבר אמון כזה ? לכל הנשים או הגברים שאומרים ,בגדת ,תשלם! אני לא מתכחש לכל הטעויות שעשיתי אך בשנים האחרונות למדתי המון היום אני יכול להתחיל קשר כאשר אין הסתרות יותר ואין חשש או פחד מעולם לא אמרתי שעזבתי או בגדתי כי לא אהבתי את האישה שלי ...הייתי בתקופה רעה וכן תקופה יכולה להיות גם שנים
ד"ר אורן חסון
חוסר יציבות
⌄
דן יקר,
ההסטוריה האישית והזוגית שלך כוללת הרבה מאד ארועים של חוסר יציבות, חוסר אמון, ובגידה באמון ברמות שונות, כלכליות ומיניות. כך שאין סיבה שהיא תאמין בך. עכשיו אתה מרגיש כך, ומי ערב לכך שאחר-כך לא תתהפך שוב?מנסיוני, הדרך היחידה שבה היא יכולה ללמוד לבטוח בך היא אם היא תראה שאתה עושה מאמץ כדי לשנות וכדי להשתנות, וכי יש בקרה חיצונית שעוזרת לך. והדרך הזו עוברת דרך יעוץ זוגי. יתכן שזה מאוחר מדי ושהיא לא תרצה, אבל אם כן - זו הדרך שאתם צריכים ללכת בה, כדי שהיא תוכל לשנות את דעתה עליך ולבטוח בך. וקח בחשבון שהדרך הזו דורשת לפחות חודשים של עבודה משותפת בתהליך של יעוץ, אם לא יותר. לא רק כי זה הזמן הנדרש לך כדי להשתנות, אלא בעיקר כי זה הזמן שיידרש ממנה להאמין בך וממך כדי להיות יציב, תומך ורוצה גם בתנאים קשים, לאחר העבר הזה.