חוסר חשק מיני: מה יכולה להיות הסיבה?

תאריך פנייה: 08.12.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מיכל
חוסר חשק מיני
08.12.2005 • 12:28

שלום
אני ובעלי נשואים 3 שנים ללא ילדים לפני הנישואין קיימנו יחסי מין באופן סדיר ומאז החתונה אנחנו בקושי מקיימים יחסי מין לאחרונה כבר שנה שלא קיימנו יחסי מין אנחנו חיים ביחד אבל אין סקס בכלל בהתחלה זה מאוד הפריע לי אבל אחר כך פשוט התרגלתי כי אף פעם לא ממש נהנתי מהסקס וגם אף פעם לא גמרתי תמיד זייפתילמה אין לבעלי חשק מיני איך זה שגבר במשך שנה לא מקיין יחסי מין וזה לא מפריע לו ?מה עלי לעשות? אני נראת טוב והוא תמיד אומר לי שהוא אוהב אותי ומחבק אבל הסקס לא קורה לפעמים אני מנסה ליזום אבל הוא דוחה אותי...הוא גם לא מעוניין ללכת לשום טיפול כי הוא טוען שאני אשמה בכך שאני רבה איתו אבל גם שאנחנו לא רבים אין סקס...

ד"ר אורן חסון
סיבות נסתרות
10.12.2005 • 11:41

מיכל יקרה,
האם יכול להיות שבכלל אין לו חשק מיני בגלל שאת היא זו שאף פעם לא נהנתה מסקס? למרות שזייפת תמיד, בהחלט סביר שהוא הרגיש שהסקס הוא לא משהו. אני לא יודע כמה התנסויות קודמות היו לו, אני לא יודע עד כמה הוא מיני בעצמו, אבל אם החוויות המיניות איתך היו מוגבלות, אז בכלל לא קשור לכך זה שאת נראית טוב. אם הנסיון המיני שלו אינו רב, ורובו איתך, יכול להיות שהוא אומר לעצמו, שאם זה כל מה שיש, אז למה לטרוח?ועכשיו נוצר מצב שבו הוא לא גלוי איתך באשר לסיבות שבגללן הוא לא מקיים איתך יחסי מין, את אף פעם לא היית גלויה איתו בכך שלא ממש נהנית מיחסי המין, ולכן שום דבר לא זז. אני מציע לך לפתוח איתו את הדברים לגמרי. למצוא הזדמנות שבה שניכם לבד, פתוחים ופנויים לשיחה גלויה (לא באישון לילה כשהוא צריך לקום מוקדם לעבודה, ולא כשיש משהו שהוא נורא רוצה לעשות באותו זמן), ולספר לו שבעצם יש לך בעיה, שאף פעם לא נהנית באמת מיחסי המין. שזו לא בעיה שלו, אלא שלך, שאולי גם השפיעה עליו, ושאת רוצה ללכת לטיפול מיני ביחד, כדי לטפל בזה. והביחד הכרחי, כי הוא בן הזוג שלך, והוא זה שאמור לסייע לך לטפל בעצמך.אם השיחה הגלויה לא תסייע לו להפתח בעצמו, היא אולי כן תסייע לו להבין את המצוקות שלך, ולהחליט לעזור לך, ובכך גם לעצמו. כל עוד אינך עושה זאת, כפי שאת רואה, הוא לא מוכן להגיע לטיפול.אני יודע שזה מפחיד לפתוח כך את כל הקלפים, ואת חוששת שזה יחזור אליך כבומרנג במריבה הגדולה הבאה, אבל את חייבת לקחת את הסיכון כדי לצאת לדרך חדשה. ממילא ללא זה חיי הזוגיות שלכם בבעייה, וממילא הדבר הזה חייב להיפתח בטיפול מיני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכל
סיבות נסתרות
15.12.2005 • 09:59

רציתי להוסיף כי לבעלי בתקופת שבה הוא היה רווק היה לו ניסיון מיני רב .ניסיתי לדבר איתו על כך לפי מה שהצעתה אבל הוא לא מוכן לשתף פעולהאני ממש מרגישה דחויה והטחתי בפניו שאני רוצה להתגרש אבל הוא לא מוכן בכל תוקףאני עדיין מנסה להבין איך גבר מעל לשנה לא מקיים יחסי מין עם האישה שהוא ישן איתהאולי הוא בוגד בי ? או אולי הוא הומו? אני כבר לא יודעת מה לחשוב אבל זה מערער לי את הבטחון העצמי ומה יהיה שיהיו ילדים?....