חוסר ודאות בזוגיות: מה לעשות?
הלנה
מעבר ליחסים פטוחים יותר
⌄
שלום רב.
אני ובעלי נסוים כבר 10 שנים (אני בת 28 והוא בן 30). אני עדיין לא מצליחה לדבר בפטיחות איתו וגם לא יודעת האם צריך. בעלי בגד בי לפני שנתיים. עדיין לא מבינה למה הוא עשה זאת ולא מצליחה לדבר איתו על כך. הוא נורה נלחץ ונסגר. אני יודעת שזו לא אישה הראשונה שהוא בוגד בי איתה ולא בטוחה שזה רק בגלל יחסי מין. עכשיו אני בהריון וחוסר ביטחון חורג אותי. האם אתה יכול להמליץ על משהו? או לפחות להמליץ על איזה ספר המתמוקד ביחסים בין בני הזוג? תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
אי ודאות
⌄
הלנה יקרה,
את שואלת שאלות קשות מאד, שאין להן תשובה קלה. פתיחות היא טובה בזוגיות, אבל לפעמים פתיחות גם כואבת ויכולה להזיק. במקרה שלכם, כל עוד הוא נסגר, וכל עוד אתם לא מדברים, וכל עוד את לא בינה מה קרה, את מרגישה במצב של חוסר ודאות, וזהו חוסר הבטחון שלך. את לא יכולה לצפות מה יקרה הלאה, ואין לך בטחון שהוא יישאר איתך. זהו צורך אנושי מאד בסיסי, כדי לדעת שהחיים יציבים, ולדעת מה לתכנן במידה ודברים ישתנו, והסגירות שלו מונעת את זה ממך. אני לא יכול להמליץ לך על ספר שייקל עליך, אבל אני יכול להמליץ לך על הספר "שיחות קשות", של סטון, פסון והין, בהוצאת מודן. הוא יכול להסביר לך איך צריך לנהל שיחות לא פשוטות, אבל אני לא בטוח שתוכלי לעשות זאת לבד, ללא ליווי והדרכה של ייעוץ זוגי.