הכרת עצמך בקשר זוגי

תאריך פנייה: 12.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטלי
פערים באהבה
12.01.2006 • 08:27

יש לי בן זוג חדש, מזה כחודשיים וחצי. אני מתלבטת בקשר לשאלה עד כמה אני מעוניינת ועד כמה הקשר מתאים לי ומספק לי מה שאני רוצה וצריכה. יש לציין כי היו לי בני זוג בעבר אך מעולם לא הרגשתי שלמה או מרוצה לחלוטין עם אף אחד מהקשרים. בן הזוג שלי, לעומת זאת, מאד מרוצה ומאושר מהיחסים. השאלה שלי נוגעת לפער הזה, האם זה בסדר שהוא קיים? איך אפשר להתמודד איתו, אם בכלל צריך לעשות משהו? האם עלי להפרד ממנו שכן "זה לא פייר" שיש כזה פער מבחינת הפגיעה בבן הזוג? אשמח לתשובתך

ד"ר אורן חסון
ללמוד את עצמך
12.01.2006 • 12:18

נטלי יקרה,
כדי לענות לך, אני צריך להכיר אותך הרבה יותר טוב, ואולי לעזור לך להכיר את עצמך יותר טוב. אני לא יודע, ואולי גם את לא יודעת, אם במשך הזמן תוכלי להתאהב בו באופן עמוק יותר. כדי לעזור לך לעזור לעצמך, אני צריך לדעת בת כמה את, את ההסטוריה של היחסים הקודמים שלך, את הציפיות שלך מעצמך ומבן זוג לעתיד, ועוד. זה לא דבר שאפשר לעשות במסגרת הפורום.אולי, ואני מציע משהו שאולי לא יתאים לך, כדי לדעת טוב יותר, נסי ללכת עם מה שטוב לך כרגע. תני לעצמך ליהנות או שלא ליהנות מהקשר נטו, מבלי לתת לייסורי המצפון שלך להפריע לך. למדתי עם הזמן שפעמים רבות צד אחד לא יודע בדיוק מה הצד השני חושב או מרגיש. וזה בודאי נכון בתחילתו של קשר. כדי להבין את עצמך טוב יותר, כדאי שתרשי לעצמך להיות בתוך הקשר הזה זמן רב יותר. כדי ללמוד את מה שאת מרגישה. אם תדאגי יותר מדי באשר למה שאחרים מרגישים, לא תתפני ללמוד מה את מרגישה. ואל תקחי אחריות, בשלב הזה, על הרגשות שלו. הוא בוגר, ותני לו לעשות את ההחלטות שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083