חוסר ודאות בזוגיות: התמודדות וביטחון

תאריך פנייה: 29.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענבל
שלום ד"ר
29.08.2012 • 15:04

אני כתבתי לך לא מזמן על הבעיה שלי עם בן זוגי. הנה קישור לבעיהhttp://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3670579אנחנו חזרנו ביחד וסיכמנו שנשקם את הקשר ושהוא יעמוד לצידי ושזה כל מה שהוא רצה לעשות מההתחלה, הוא לקח אותי ליום כיף ומאוד נהנינו ביחד. הבעיה היא שאתמול הוא חזר מהמפגש עם הפסיכולוג שלו, לצורך מפגש אחרון וסיכום (הטיפול הסתיים מזמן), הפסיכולוג אמר לו שאני והוא שצריכים לשבת ב 4 עיניים ולשקול את הקשר הזה, לא הבנתי מדוע הוא אמר לו את זה. זה נורא פגע בי, בצורה שקשה לתאר! הוא לא מבין שהוא פגע בי, ולטענתו כל שני אנשים אפילו אם הם נשואים צריך להיות להם ספק בזוגיות שלהם, אמרתי לו שבקשר בריא זה לא אמור להיות כך. אחרי שתכננו לעתיד משותף (כל יום מדברים ומתכננים את זה), הוא בא ואומר לי את זה! אחרי שנתן לי את ההרגשה שאני הדבר הכי חשוב לו בחיים! בתקופה האחרונה למרות שמאוד קשה לי גם בתקופת הבחינות, אני גם מאוד מנסה שהוא ירגיש טוב ועושה הרבה דברים ומשתדלת! אמרתי לו שזה לא מגיע לי אחרי כל מה שעשיתי לו, עמדתי לצידו בטיפול, בתקופת הבחינות שלו שארכה ל 6 חודשים! ואז יצא לו המשפט הכי טיפשי, "אז מה את מזכירה לי שעשית לי טובה?". הוא לא מבין עד כמה זה קשה שאחרי שנה וחצי של קשר כמעט יבוא מבן זוגך ויגיד לך יש לי ספק לגביך ולגבי בקשר, יש לציין כי אני בחורה מכילה , נבונה ולא חסר לי כלום, והרבה גברים מחזרים אחריי. וגם הוא בן אדם משכיל.אחרי הרבה דיבורים הוא אמר שהוא מעוניין לשקם את הקשר ולא לשקול אותו ושאני הבנתי את הכל לא נכון והתחיל לשנות את טון הדיבור שלו(אחרי שאמרתי שממש לא אכפת לי אם הוא ישאר בחיי או לא)! אמרתי שאני לא מוכנה שבכל יום הוא יזרוק עלי פצצה, ושנמאס לי כבר לנסות לשקם את הזוגיות הזו אחרי שכבר סיכמנו את הכל לפני שבועיים!אמרתי לו שאינני מעוניינת לקחת עוד סיכון בתקופה קשה שאני עוברת, ואם הוא לא יכול לתת לי שקט אז שיעזוב! סיימנו את השיחה בנימה מאוד לא יפה! ואמרתי שאם אני אהיה פנויה אחרי המבחנים אז אני איצור קשרמאוד כואב לי שהוא השתנה (בחודשיים האחרונים)!!! הוא לא התנהג אליי בצורה הזו אף פעם, דיברתי עם אמא שלי על הנושא והיא מאוד מאוכזבת ממנו!! הוא נורא פגע בי והוא לא מבין שזה פוגע כלכך! הוא אמר שאני עדיין ילדה קטנה ונפגעת מהר! (אני בת 21 הוא 26)הבעיה היא שהוא השאיר אותי המומה לא ציפיתי ליחס כזה ממנו, הבעיה שלי היא איך לאזור כוחות בתקופה קשה שכזו! ורוצה רק להצליח! ורוצה שהוא יבין שהוא טעה!

ד"ר אורן חסון
מילים, וחוסר ודאות
31.08.2012 • 00:24

ענבל יקרה,
חלפו רק שבועיים מאז הבעיות המאד לא פשוטות שחווית קודם. אלא שיום כיף אינו מבטיח דבר, והיום-יום צריך להיות כזה שאתם יכולים לחיות איתו, וגם להרגיש בו קירבה ואהבה. היום - בעיקר האגו שלך פגוע. ובצדק. אני לא רואה בזה דבר רע. הוא פגע בך בחוסר היציבות שלו, ובאמירות שאמר לך בעבר. האם נפגעת בצדק הפעם, או לפחות במידה הנכונה? - קשה לי לומר לך. לפי מכתבך הקודם - ללא ספק נפגעת בצדק בעבר.העניין הזה של ספק שיכול או לא יכול להתקיים במסגרת של קשר בריא, הוא עניין פילוסופי. לא עניין מעשי. זה גם עניין אינדיבידואלי של אופי ופילוסופיית חיים - יש אנשים שיטילו ספק בכל אשר יעשו ובכל אשר ירגישו, ויש כאלה שידעו בודאות שהם רוצים או לא רוצים משהו. אין בדרך כזו או אחרת להיות בהכרח יותר "בטוחים" כבני זוג או יציבים יותר. אני מכיר רבים שהיו מאד טוטליים בזוגיות שלהם במשך החיזור ובנישואים, ויום אחד "התהפכו" ללא סימנים חיצוניים. אלא שכאשר את לוקחת את האמירה הזו ומזינה בה את חוסר הביטחון שלך, ואת הצורך שלך בוודאות בקשר, חוסר הביטחון שלך נדלק, ושורף אותך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083