חוסר התחשבות ביחסים: איך להתמודד
מירי
התנהלות מול בן הזוג בתקופה של דיאטה
⌄
שלום,
אני ובעלי נשואים כ-8 שנים+ 3 ילדים, את השלישי ילדתי לפני חצי שנה ועתה אני מנסה לחזור לגיזרה החטובה שהיתה לי, להתאמן ולאכול נכון בלי נשנושים כולל שוקולד שהייתי מכורה לו, זה חשוב קודם כל לי וזה חשוב גם לבעלי.
בעלי קונה לעצמו סטוקים של עוגיות שוקולד ממולאות וחטיפי שוקולד ושם בארון. אני מקבלת את זה שזכותו לאכול, הוא לא קשור אלי.
הבעיה היא שהיום משום מה הוא התיישב לידי ואכל מול עיניי עוגיות שוקולד, כאשר הערתי לו שזה מפריע לי הוא התנגד לעבור לאכול במטבח ורצה להמשיך לשבת ולנשנש על הספה.
נעלבתי ואמרתי לו שזה אגואיסטי והוא מצידו ענה לי שאני אזוז למקום אחר אם לא טוב לי.
כעסתי על האטימות ואמרתי שההתנהגות הזו זה גועל נפש..ואז הוא התעצבן עלי שקיללתי וטען שזו התנהגות בהמית ועוד הציג את עצמו נעלב. לאחר מכן גם ניפנף בעוגייה מול פניי "הנה, הנה תראי"
השאלה שלי היא האם זו טעות שלי לפרש זאת כחוסר התחשבות? האם זה בסדר שהוא יאכל מולי משהו שאני מנסה להיגמל ממנו?
אודה לעזרתך ביישוב הסכסוך,
מירי
ד"ר אורן חסון
להפוך חוסר התחשבות להתחשבות
⌄
מירי יקרה,
זה אכן נורא מעצבן שהוא עושה לך דווקא מול העיניים, ולא מתחשב. זה לא מצדיק קללות, והעובדה היא גם שזה לא הועיל, אלא גרם לנזק נוסף. עכשיו, שניכם לא בסדר. האם זה משפר את היחסים הזוגיים ביניכם? - כנראה שלא. האם להבא הוא יתחשב יותר? - גם בזה אני לא בטוח. אולי זה יהיה תלוי במצב הרוח שלו באותו רגע, ואם רבתם או לא רגע קודם. נכנסתם לסטאטוס של קרב ופגיעה, גם את וגם הוא, ולכן פגיעה הפכה להיות לגיטימית גם בפעם הבאה שתריבו. זה לא מה שאת רוצה, אני מניח, ולכן צריך להפסיק עם זה ולשנות את הדינמיקה.אם הוא עושה זאת כאשר אתם במתח, עזבי את זה. חפשי לעשות משהו אחר ובמקום אחר, גם אם את רותחת מכעס. אם לא תתחילי בשיחה על זה אז, יהיה לך קל יותר לכעוס פחות ולחפש לעשות משהו אחר. אבל... אם הוא יעשה את זה כאשר היחסים ביניכם בסדר, בקשי ממנו יפה, אל תחכי להסכמה, ואם הוא מתעקש, אל תתווכחי אלא לכי למקום אחר. שיבין שפגע בך, ושיישאר עם קצת מצפון לא טוב. המקסימום שתגידי לו, אם הוא יתבטא באופן תוקפני ולא יפה, הוא "אתה לא בסדר". ולכי. אם יעשה זאת שוב, הסתלקי ישר. זה בסדר שירגיש שאת נמנעת ממנו במצבים כאלה, כי הוא יבין שקשה לך. אם זה יחזור שוב, אמרי לו זאת שוב בעדינות, כבקשה, והסתלקי שוב אם הוא ממשיך לעשות זאת שוב. יש סיכוי טוב שלא רק יבין שאת פגועה כשהוא עושה זאת, אלא שגם ישתדל שלא לפגוע בך. כמו שאת מבינה, זה דורש זמן והמון סבלנות.