דילמות זוגיות: מה לעשות?
מאי
לא ישנה אצלו
⌄
היי,קוראים לי מאי. אני כמעט בת 20, יוצאת כבר שנה עם בחור בן 22.זה הקשר הרציני הראשון שלי, אני אוהבת אותו וכיף לי להיות במערכת יחסים הזאת. אנחנו מבלים הרבה ביחד, הוא בן בית אצלי וגם המשפחה שלי אוהבת אותו.הבעיה היא שיש לנו לא מעט ריבים וויכוחים על העניין של לישון ביחד, ההורים שלי לא רואים את זה בעין יפה ואני הרבה פעמים מרגישה שאני עומדת באמצע בין הדעה שלו לשלהם.אני לא חושבת שיש בזה משהו פסול אבל בכל זאת לא מצליחה "לשכנע אותם" שזה כן בסדר ולגיטימי שיקרה.מה אפשר לעשות?
ד"ר אורן חסון
להיות דיפלומטית טובה?
⌄
מאי יקרה,
אני מקשיב לניסוחים שלך, והם עוזרים לי להבין את הדילמה שבה את נמצאת. "יש לנו לא מעט ריבים וויכוחים על העניין הזה" (השינה ביחד), "ההורים שלי לא רואים את זה בעין יפה", "אני עומדת באמצע בין הדעה שלו לשלהם", וגם - "אני לא חושבת שיש בזה משהו פסול".מה שאני מבין מכל אלה הוא שאת מקשיבה להורים שלך, ומכבדת את דעתם, אבל גם חוששת לאבד את הבחור כי הוא לוחץ עליך לעשות משהו שהם לא רוצים, ושגם את עדיין לא משוכנעת במאה אחוז שהוא נכון לעשות - ולו רק כי את גרה עם הורייך, כי את קשורה אליהם רגשית ורוצה את הערכתם, וכי הם מפרנסים אותך ואת תלויה בהם. כך שהלחץ שלו עליך לא הוגן. בודאי שהוא ירגיש טוב יותר כאשר תשנו ביחד. יתכן מאד שגם את תרגישי טוב יותר עם זה, ואני לא בטוח אם בגלל שזה מה שאת רוצה כרגע, לפחות באופן קבוע, או בגלל שאת רוצה לאותת לו שאת אוהבת אותו ושאת מוכנה לעשות את זה בשבילו.את קודם כל צריכה להחליט לעצמך מה בדיוק את רוצה, וכמה, עוד לפני השפעות שלו או שלהם, ואני יודע שהחלטה כזו אינה לגמרי פשוטה. את לא צריכה לספר לאף אחד מה את בדיוק רוצה וכמה, אבל את צריכה לספר זאת קודם כל לעצמך. אחר-כך, הכניסי את השיקולים שלו ושלהם, ושל הלחצים, וחישבי על האיזון הנכון בין הצרכים של שני הצדדים ולאלה שלך, ובדקי אם יש דרכי ביניים, ו/או איך משיגים את מה שאת רוצה. קל זה לא, אבל אולי כדאי לנסות להגיע למשהו שיהיה קרוב יותר למה שאת רוצה, ולראות אם ואיך את יכולה להיות דיפלומטית טובה כדי להשיג את זה מבלי לאבד אף אחד מהם.