חוסר התאמה בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 13.04.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לי
עצה
13.04.2015 • 13:10

לד"ר חסון שלום,אני באתי מבית חילוני מסורתי וברצוני לשמור בשר חלב ולשמור כשר לפסח בן זוגי לא מאמין בכלום ומסרב בכל תוקף. כשעברתי לגור איתו דאגתי לעשות הפרדה של בשר חלב, שידע לקראת מה הוא הולך והוא הציע שיהיו את הכלים שלו שהוא יוכל ערבב בהם בשר וחלב והכלים שלי-בנתיים הסכמתי על אף שאני לא אוהבת את הרעיון.לפני פסח שאלתי אותו האם הוא מוכן לעשות את הבית כשר לפסח ואם לא אני אשהה אצל הורי כל החג הוא הסכים לעשות פסח בתנאי שיהיה לו אוכל בחג. קניתי הכל חדש ועשינו כשר לפסח בבית הכנתי לו אוכל לשבוע הוא אכל ונהנה...יחד עם זאת, קיטר שאין לו פיתות ואם הוא רוצה לאכול הוא צריך להכין ולא יכול לחטוף איזה סנדוויץ'.במהלך פסח הוא רצה להזמין חברים למנגל בגינה והודיע שהוא יקנה פיתות ובירות כי אי אפשר בלי... לגבי הפיתות ניראה לי היה לו קשה להשיג אבל, בירות הוא הביא והשאיר אותם בגינה.למנגל היגעו חברים שלא הפסיקו להיות בשוק איך אני שומרת לפסח ולמה וכד' וחיממו את האווירה..ואז הגיע השיא הוא היה צריך מלקחיים להוציא את הבשר והוא לא התארגן מראש ועשה סצנה מול כולם, (חשוב לי לציין שאני קניתי הכל חדש ובגלל, שאני צמחונית הדבר האחרון שחשבתי עליו זה מלקחיים אז לא קניתי ואם כל הכבוד הוא היה יכול לקנות גם).שמה הבעיה שלי להוציא לו את המלקחיים מהחמץ ושעכשיו אני אגעיל לו מהחמץ והוא חייב ואיך הוא ישמש במזלג וכו'. כמובן שהחבר שלו עודד אותו וברגע שאני רציתי לעזוב בת הזוג של החבר, התערבה וביקשה מהחבר שלה שיעזור לו להוציא את הבשר...וכך היה.אני נעלבתי ורציתי לשבור את הכלים ולעזוב אך, פחדתי שיעשו לי באלגן אז נשארתי וישבתי איתם.אתמול, הוא הודיע לי ששנה הבאה לא יהיה פסח בבית ואם אני רוצה אני יכולה לריב עכשיו או לחכות לשנה הבאה. אנחנו מדברים על חתונה ואני לא מוכנה להתפשר על זה אני מרגישה שהוא נלחם בשיניים כדי ל"נצח" אותי בקרב הזה כי לא מתאים לו לחיות ככה בעתיד...חשוב לי לציין שלא איכפת לי שלא ישמור בחוץ אבל, בבית אני רוצה שיהיה כשר...מה עלי לעשות האם יש לך רעיון איך אפשר לפתור את זה???כהערת אגב, על אף הקיטורים שלו בחג עד היום, הבחור לא הביא פיתות/לחם הביתה על אף שהחג כבר נגמר מזמן...

ד"ר אורן חסון
חוסר התאמה מתעצם
13.04.2015 • 20:13

לי יקרה,
יש ביניכם הרבה מאד קונפליקטים עקרוניים. במילים אחרות, זה אומר אי התאמה. זה לא אומר שאי אפשר להתגבר על זה עם הרבה אהבה ורצון טוב, זה רק אומר שההתחלה קשה. אלא שכאשר אתם מנצלים את הקונפליקטים האלה לויכוחים ולמאבקי כוח, זה הופך להיות בלתי אפשרי. את מגיעה עם העקרונות והאמונה שלך, הוא מגיע עם העקרונות שלו, ושניכם משתמשים בהם כדי להשפיע זה על זה. זה לא עובד כי אף אחד מכם לא מסוגל לוותר, ואולי בעיקר כי אתם לא יודעים איך לגרום לצד השני לוותר, ובכל זאת להרגיש טוב, כי הזוגיות שלכם נפלאה, וכי אתם יודעים להכיר תודה על הויתורים שהצד השני עושה. אם זה לא קורה, חוסר ההתאמה רק מתעצם, וזה מה שקורה לכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083