חוסר התאמה באינטימיות: מה עושים?
יפית
בבקשה זקוקה לייעוצך
⌄
שלום
!אני נשואה שנתיים נמצאת עם בעלי בזוגיות למעלה מ7 שנים הוא בחור טוב מכבד הזוגיות טובה כמו כל זוג מדי פעם ויכוחים.הבעיה שאני בחורה שמאוד זקוקה לתשומת לב להרעפת אהבה חיבוקים ונשיקות מצידו יש לציין שאני כל הזמן מפגינה כלפיו אהבה במגע ומילים אך בעלי בכלל לא בן אדם של חיבוק ליטוף או נשיקה הוא לא בן אדם קר או סנוב פשוט הוא ככה יש לציין שבפני אנשים בחיים לא מוכן ומתבייש וגם ככה סתם שאנו לבד העליתי נושא זה בפניו מספר פעמים והוא טוען שככה הוא ותמיד היה והוא מביע זאת בדרכים אחרות כמו אכפתיות התעניינות וכ'אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל עדיין זה מאוד חסר לי המגע הזה היומיומי(לא מדברת על סקס)ממה לדעתך זה נובע? בילדותו הוא גדל במשפחה נורמטיבית שהעניקה לו אהבה.אייך אגרום לו בכל זאת להעניק לי מגע זה?זה אולי סגירות???אודה לתשובתךך
ד"ר אורן חסון
הבדלים, מנהגים, הרגלים וסבלנות
⌄
יפית יקרה,
יש ביניכם, לכאורה, חוסר התאמה מסויים. כלומר, בנטיות ובצורך שלכם במגע ובאינטימיות יומיומית. מצד שני, אני בטוח שיש ביניהם התאמות בנושאים אחרים. השאלה מה עושים בעניין הזה?אני חושש שזה משהו ששניכם תצטרכו להשתנות בו, אלא שזה לוקח זמן. כלומר, מצד אחד, הוא יצטרך ללמוד לתת יותר, לגעת יותר, ואפילו להרגיש נוח עם זה. אלא שזה תהליך, שאת תצטרכי להיות בו סבלנית. להסביר, לגעת, ולהרגיל אותו ליותר מגע שלך, כל עוד את לא מלחיצה אותו יותר מדי (ולשם כך את צריכה להיות סבלנית). ומן הסתם, בתהליך הזה, גם את תלמדי, מתוך ההרגל, להזדקק לקצת פחות. כך שבסופו של דבר תיפגשו באיזה שהוא מקום שבו שניכם, בסופו של דבר, תרגישו מספיק בנוח.ואם תחשבי על זה, תראי שכך זה בעצם כמעט בכל תחום: את באה עם המנהגים וההרגלים שלך, מרגילה אותו קצת אחרת ממה שהוא רגיל, ובתהליך, לומדת להתרגל למנהגים ולהרגלים שלו, ונפגשים היכן שהוא בין לבין. אבל... לדברים שחשובים יותר, צריך סבלנות, ולהסתגל לכך שזהו תהליך איטי, מבלי שצריך לספור אותו ולכמת אותו בכל רגע נתון, אלא להתעודד מהמאזן הטוב הכולל של הזוגיות שלכם.