בדיקת זוגיות: למה אנחנו עושים את זה
סיוון
משיכת צומת לב
⌄
שלום
ד"ר.אני נמצאת במערכת יחסים כבר 5 חודשים,עם בחור מקסיםמערכת היחסים שלנו התחילה מאוד לא ברורה,הוא לא היה בטוח לגבי,מכיוון הפרש הגילאים ביננו ולא ידע איך ההפרש הזה ישפיע הלאה,על השלבים בחיינו,אבל למרות הפחד שנוצר לו לגבי ההפרש הוא החליט ללכת על זה..ושנהיה ביחד,הוא אומר שאני האהבה הראשונה שלו,ושלעולם לא היה לו קשר כזה עם בחורההעיניין הוא,שהוא לא מרעיף עלי אהבה,ולא אומר שהוא מתגעגע וכדו',וזה גורם לי לתהות האם הוא באמת אוהב אותי?למרות שהוא אמר לי-שהוא כן אוהב אותי ופשוט הוא מתקשה להביע את רגשותיו.ויש עוד משהו,..יצא לי להיות בחוף הים עם חברתי,והיו 2 בחורים באיזורינו,ואני ניסיתי קצת למשוך את צומת ליבם,לא בשקיפות..אבל אכן אני מרגישה שנסיתי למשוך את צומת ליבם,אין לי סיבה מדוע זה כך..אני באמת אוהבת את בן זוגי,אבל זה מכניס אותי לתיסבוכים..,מכניס אותי לשאלות-למה אני בכלל מנסה למשוך צומת לב של אנשים אחרים אם יש לי בחור מקסים שאני אוהבת..?
ד"ר אורן חסון
בודקים... ככה אנחנו בנויים.
⌄
סיוון יקרה,
כולנו רוצים לוודא, מדי פעם, שאנחנו בסדר. טוב, כמעט כולנו. עושה לנו טוב לדעת שלא רק בן או בת הזוג שלנו רוצים אותנו. זה נותן לנו תחושה שאנחנו שווים, ואפילו מסייע לנו להעריך יותר את בן/בת הזוג שלנו, משום שאנחנו מבינים אז שהוא לא איזה פריק של הטבע, שבאופן לא ברור התאהב בנו, והוא היחיד בעולם שעושה את זה, ואולי לכן משהו לא בסדר.אלא שהעובדה שאנחנו מרגישים כך, ומדי פעם אפילו בודקים קצת, ואפילו ממפלרטטים קצת, או מתבוננים ונהנים מתשומת הלב שאנחנו מושכים, לא אומרת שאנחנו בהכרח רוצים לממש את זה. יש מקום לתחושה הטובה הזו כשלעצמה, ואפשר להסתפק בכך. זה לא אומר שאת לא אוהבת אותו.ולגבי השאלה הראשונה שלך, ראי את תשובתי הקודמת, ליפית.