טיפול דחוף: לאהוב את עצמך מחדש

תאריך פנייה: 01.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
בגידה לפני החתונה
01.09.2010 • 19:51

שלום,
בעוד כ3 שבועות אני נישאת לבן זוגי בשש השנים האחרונות.בסוף השבוע האחרון ביליתי עם חברות בחופשה בחו"ל (הוא בילה עם חבריו במסיבת רווקים באילת) אשר במהלכה הכרתי בחור מקסים שלראשונה מזה שש שנים שבה את ליבי, גרם לי להימשך אליו בצורה בלתי רגילה, ברמה כזאת שעד עכשיו אני לא מפסיקה לחשוב עליו. מעולם לא בגדתי באף בן זוג ובטח שלא בבן זוגי בשנים האחרונות, אבל משהו בחופשה הזאת היה חזק ממני, הרגשתי משיכה אמיתית וחזקה. החברות שהיו איתי לא ידעו שבמהלך כמה שעות מהחופשה ביליתי במחיצתו של אותו הגבר ( תירצתי להן את היעלמותי בטיול עם עצמי). כאשר הוא דיבר איתי על המשיכה שלו אליי, הרגשתי שהדבר הדדי מאוד, למרות שניסיתי בכל כוחי לא ללכת לחדרו, זה פשוט היה חזק ממני, הרגשתי שלא הייתי עצמי. אני אדם מאוד רציונאלי, שקולה ומחושבת, בחיים לא הכנסתי את עצמי למצבים שיכולים לקלקל לי ולהרוס לי את החיים. אני מאוד אוהבת את בן זוגי ורוצה להקים איתו בית ומשפחה, אבל אני חשה חרדות מטורפות שלא נותנות לי מנוח ובמקום להתעסק בחתונה, אני מוצאת את עצמי חושבת מה עליי לעשות? אולי אני עושה טעות? אולי עליי לספר לו? אני יודעת שאם אספר לו על מעלליי בחופשה, אין סיכוי שנתחתן, אבל המחשבות הללו לא נותנות לי מנוח, אני מרגישה ממש רע עם עצמי וגם מבחינה פיזית הגוף נותן את אותותיו.תמיד חשבתי שאם אני אקלע למצב כזה, זה יהיה ההיפך הגמור, שהבגידה לא תגיע מכיווני, כי אני הכי נגד בגידה ושבירת האמון, ועכשיו אני מרגישה שלא מגיע לו להתחתן עם שקרנית כמוני. אני אובדת עצות ולא יודעת מה עליי לעשות. אני אוהבת את בן זוגי, אבל מרגישה רע עם מה שעשיתי לו.

ד"ר אורן חסון
ללמוד לאהוב את עצמך מחדש, ועכשיו!
01.09.2010 • 22:31

מאיה יקרה,
לכי לטיפול דחוף עכשיו, לפני שאת הורסת את חייך. ייסורי מצפון זה דבר בריא, תהיות שאת שואלת את עצמך לגבי מי שאת, ולגבי עולם הערכים שלך שהתמוטט גם זה דבר בריא ונכון לעשות. אלא שכמעט אין לך זמן להתאושש מזה, להגיע לשיווי משקל חדש, למסקנות, בעקבות מה שקרה לך, להבין מי נגד מי ולמה, ולבנות לך את עולם הערכים (כן, גם את זה הישן) מחדש, ובעיקר, ללמוד לאהוב את עצמך מחדש, כדי שלא תהרסי את חייך.אם את נמצאת באזור המרכז, צרי איתי קשר. זה נושא שאני עוסק בו מנקודות מבט שונות. ולא, חפשי מטפל/ת מתאים/ה באזור מגורייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083