כשהיא רוצה למצות את עצמה: מה עושים?

תאריך פנייה: 20.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יואל
בעיות בזוגיות
20.10.2011 • 08:34

אני ואשתי נשואים 8 שנים ולנו 2 ילדים.יחסינו היו עם עליות ומורדות.אשתי בת 35 אומרת לאחרונה כי לא מיצתה את עצמה (לימודים,קריירה,טיול אחרי צבא,נסיון עם גברים אחרים) ובעקיפין מאשימה אותי מכיוון שאני יחד מגיל 17.לעולם לא מנעתי ממנה כלום - לימודים,טיול בחול,עבודה שרצתה.זה גורם לנו למריבות ואף לנתק ממושך.מה עושים?

ד"ר אורן חסון
כשהיא רוצה למצות את עצמה: מה עושים?
20.10.2011 • 22:21

יואל יקר,
אשתך כנראה סוחבת גם אכזבות ואולי גם משקעים ומטענים, ומכאן הצורך שלה לשנות. כפי שאני קורא בין השורות, ויכול להיות שאני טועה, היא מאוכזבת ממה שלא השיגה (לימודים, קריירה), ומטילה זאת עליך למרות שהיא אשמה לא פחות – הרי הייתם ביחד בגילאים 17-27 עד לנישואים, והיה לה מספיק זמן להשקיע בדברים אלה. יתכן שלכן, כרגע, כשהיא חושבת איך להשיג "הצלחה", ואולי חיים נוחים יותר ועם יותר שפע, היא רואה פיתרון בקשר עם גבר אחר, ולא בעשייה שלה. אני לא בטוח שהיא שלמה עם המסקנה הזו, ואולי גם לא מוכנה להודות בכך באופן מלא בפני עצמה, ולכן מספרת לך, ואולי גם לעצמה, שהיא רוצה למצות את עצמה באופן שהוא על חשבון הזוגיות. אתה צריך להבין שיש לה כרגע בעיה בינה לבינה, והיא מנסה לחפש לה פתרונות. אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי. זה יכול להיות חשוב, הן כדי להבהיר את הדברים, הן כדי לדבר על האכזבות, והן כדי לשחרר קצת לחץ, כדי שתוכלו גם לנסות ולהגיע לפתיחות ביניכם, ולדבר על מה שאפשר, כדי לנסות ולפתור את הדברים במסגרת הזוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083