חוסר ביטחון וחרדות בזוגיות
רעיה עצובה
בדידות וחרדה
⌄
למומחים שלום,כל פעם שבעלי מעדיף בשעות הפנאי שלו לשהות מחוץ לבית בחברה אחרת וזה קורה לעיתים קרובות אני מרגישה מתח נפש, עצבנות ואף אכזבה.אני מרבה להסתכל על השעון. רק כשהוא חוזר אני נרגעת. אינני רוצה להכביד עליו ולהטריד אותו בשאלות כמו מתי אתה מגיע כי הוא מרגיש לחץ וזה מפריע לו שאני כביכול "קושרת" אותו. ידוע לו שקשה לי במצב הזה אך הוא לא מתאמץ כדי להשביע את רצוני ואני לא רוצה להיות נודניקית. אני משתדלת להעסיק את עצמי כשהוא נעדר, אך קשה לי להתרכז ולהתנתק מהתחושה הלא נעימה הזו שהפכה למעין אובססיה. האם אני זקוקה לטיפול? האם אני צריכה לקבל את בעלי כפי שהוא או לדרוש ממנו דבר אחר? האם ההתנהגות שלי נורמלית? אני מאוד רוצה להשתחרר מהמצוקה הזו ולא יודעת איך. עזרו לי. אני לא רוצה להתלונן בלי סוף בפניו כי זה מחליש אותי ופוגע בבטחוני העצמי ובכבודי מולו. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
חוסר ביטחון, ובדידות
⌄
רעיה עצובה,אני חושב שכדאי שתלכי לטיפול. כלומר, לו הייתי בטוח שהכל בסדר, ושכל מה שאת צריכה הוא שאגיד לך: הרגעי, הניחי לזה ותרגישי טוב יותר, הייתי אומר לך להסתפק בזה. אני חושש שזה ירגיע אותך ליומיים לכל היותר.כדאי שתגיעי ליעוץ מסודר, קודם כל כדי לבחון את חוסר הבטחון שלך, ושנית, לראות אם משהו שאישך עושה, שאת אולי מתקשה להגדיר בברור, והוא שנתן לך את תחושת חוסר הבטחון.בנוסף, להבין מדוע את תלויה בבן הזוג שלך, ומרגישה בדידות בהעדרו. האם זה רק חוסר בטחון וחרדות?