חוסר ביטחון בקשרים: מה עושים?
אוקיי
בן זוג-כדאי?
⌄
שלום,
אני בדילמה עם עצמי. אני בת 21 ורווקה.מצד אחד אני חוששת מבגידות, בין אם מדובר בי כבוגדת בבן זוגי או כנבגדת ולכן מעדיפה להישאר לבד (אפילו כל חיי).מצד שני, האדם בדר"כ זקוק למישהו לצידו.מצד אחד, יש לי חשש גדול מאוד לפתוח ולהראות את כל החסרונות שיש בי לאדם שמוצא חן בעיניי. הדחייה עלולה להעצים את הצורך שלי להישאר לבד.ההתנסות מפחידה אותי- לצאת עם אנשים שונים ולאכזב אותם, כי אולי אני רק פרצוף יפה, אך ריקנית מבפנים.דבר נוסף, השתיקה האיומה שעלולה להופיע באמצע דייט- איך מתמודדים איתה?עצתך? (במידה ופניתי למקום הנכון)בתודה,אוקיי
ד"ר אורן חסון
עוד על טיפול פרטני
⌄
אוקיי יקרה,
את מדברת על חוסר ביטחון שיש לך בהיבטים שונים הקשורים ליצירת קשרים, שחלקם נובעים מהדעה השלילית שיש לך על עצמך כאדם, וחלקם (ואולי גם דעתך השלילית על עצמך) מהפגיעוּת שלך, כלומר, מכך שאת נפגעת בקלות מאנשים אחרים. יתכן שהחשש שלך מבגידה שלך נובע גם הוא מכך שאת מעדיפה להקדים תרופה למכה, או מכה נגדית לפני שתיפגעי (לאו דווקא לפני שיבגדו בך, אלא לפני שבן הזוג שלך יחשוב שאת לא מתאימה לו), ואז את לכאורה משאירה את הכוח אצלך, ולפחות זה לא ייפגע. זו אחת האפשרויות. יכולות להיות גם אחרות.אני בכלל לא בטוח שאת ריקנית מבפנים. אני כן בטוח שאת מאד חוששת מזה, גם אם זה לא קורה לך כל הזמן, אלא מדי פעם, כשאת מאבדת ביטחון בעצמך, ואולי עושה משהו שאת חושבת שאינו ראוי.את בת 21. את בתחילת הדרך שלך כאשה בוגרת. את בתחילת הדרך של לבנות את עצמך כאדם, כאשה וכאשת מקצוע. יש לך כל כך הרבה לספוג, וכל כך הרבה לשנות, אם רק תחליטי כך ותאפשרי לעצמך. אם את יכולה, רצוי מאד שתאפשרי לעצמך ללכת לטיפול פרטני, כי הוא יכול להפוך את תפיסת העולם שלך ביחס לעצמך, ולשים אותך על דרך חדשה, וטובה הרבה יותר.