התאמה זוגית: מחוייבות מצפונית?

תאריך פנייה: 10.04.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנא
מילים ריקות מגבר
10.04.2013 • 23:03

שלום,
אני בת 21 לפני חמישה חודשים הכרתי גבר מקסים וטוב לב. למיטב זיכרוני נכבשתי והתאהבתי בו לגמרי. הוא הוא מאורס כשהכרנו והחליט לעזוב את ארוסתו כשהתחיל להתאהב בי. היינו מאוהבים הייתי צוחקת בלילה מתוך שינה וקמה מאושרת! חלה תפנית חדה בסיפור לפני חודשיים בערך פתאום הוא היה בעייני אדם פשוט, טוב לב אבל פשוט. לא מורכב אינטלקטואלית לא עמוק במיוחד ולא יכול להכיל אפילו עשירית ממני. התקשורת בינינו מבחינת שיחות נפש בתחתית. אנחנו מדברים המון אבל בכל פעם שאני משתפת אותו במחשבה, מתייעצת איתו על מהלך מסויים בחיי אני נתקלת באדם אפאתי וחסר דעה. וכשיש לו דעה היא תמיד נחרצת ואין עלייה עוררין, הוא תוקפני כשמשהו לא מתאים לו וגס רוח כשמרגיש שאני מדברת יותר מידי, נוהג להתבטא במילים כמו סתמי שתקי ודיי, אין לי ביטוי בקשר, ואף שאמרתי לו מליון פעמיים שלא ישתמש במילים האלה איתי ושלעולם לא ישתיק אותי הוא בשלו. הוא לא מתאגר אותי משום בחינה, לא פנטזיונר כמוני, ואפילו מדכא אצלי את הדמיון והיצירתיות המחשבתית.אני בשלב דיי מבלבל בחיים ואני נוהגת להתייעץ איתו המון, הוא חסר התלהבות ואופטמיות בשונה ממני ונוטה לזלזל בדעתי התמימה. אני לא מרגישה שהוא החבר הכי טוב שלי, ושאין בינינו חיבור עמוק ורגשי אלא סתם צירוף מיקרים של התאהבות. מנגד אציין שהוא מקסים אוהב מאוד מנסה לרצות אותי אבל היכולות ביטוי שלו נמוכות וזה מה שגורם לנו לחוסר תקשורת. הסברתי לו מה אני מרגישה ומה הרצוי ומה המצוי, ועדיין מילים ריקות.. חסר לי להעריץ את הגבר שלי להתלהב ממנו להעריך את דעתו ונסיונו וכמובן להעזר בו אינטלקטואלית, ואין את זה אצלו. יכול להיות שאנחנו לא מתאימים? מה אפשר לעשות כדאי שזה ישתנה?

ד"ר אורן חסון
מחוייבות מצפונית
11.04.2013 • 19:48

אנא יקרה,
יתכן מאד שהוא לא מתאים לך. אני לא יודע אם אפשר לשנות את זה. והרי מהן האפשרויות? או שתקבלי את מי שהוא כפי שהוא, שזה אולי לוותר על שאיפות וחלומות שלך, כנראה משמעותיים, או לשנות אות, ולגרום לו להיות יותר מאתגר אינטלקטואלית ותקשורתית, ובעיקר מילולית. אפשר לשנות דברים, אבל הרבה תלוי בפוטנציאל שלו ובפער שבין זה לבין מה שאת רוצה. היכולות המילוליות הן הקשות ביותר לשינוי, אבל בעבודה קשה של שנים, אם זו תהיה מוטיבציה שלו, גם זה אפשרי.כרגע, את גם במילכוד. כי בעצם העובדה שהוא ויתר על נישואים עם אחרת למענך, את מרגישה מחוייבת אליו, ועם רגשי אשם אם תחליטי להיפרד, כי בגללך הוא הרי ויתר על עולם אחר, ואת עלולה להשאיר אותו ללא כלום. עם זה תצטרכי להתמודד, אם תחליטי להיפרד ממנו. כך או כך, זו לא צריכה להיות סיבה שבגללה תאמללי את עצמך עם בן זוג שאינו מתאים. אבל אולי זה ילמד אותך שלוקח זמן להכיר אדם, ולכן רצוי לא לחייב את עצמך מוקדם מדי לבן זוג, עד שתכירי אותו טוב יותר, ותהיי משוכנעת שזה מה שאת רוצה. כאן, אופי ההכרות שלכם יצר בך את המחוייבות המצפונית הזו, וכפי שאת רואה, כנראה מוקדם מדי, לפני שידעת שזה באמת נכון לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083