חוסר ביטחון בקשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 30.08.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אני
שלום דר' חסון
30.08.2015 • 14:00

קודם כל אני מודה לך מאוד על שהגבת לי.רציתי להתייעץ איתך בנושא אחר;לפני שנה יצאתי עם מישהו לשני דייטים והוא נעלם.אחרי חצי שנה יצרתי עימו קשר בסמס והוא אמר שזה לא מתאים לו הקשר הזה ( רציתי שנפגש אחת לשבוע ווכנראה זה לא התאים לו כי הוא רצה להפגש בתדירות גבוהה יותר).למעשה הוא דחה אותי פעמיים.מה שקרה, זה שבמהלך חצי השנה הנותרת הוא מסמס לי מידיי פעם חג שמח או שבת שלום, הגבתי לו בחזרה ולא שום דבר אחר מיותר. גם באחד ההודעות שלו ביקש שננסה שוב.אני מצדי התעלמתי ובצדק.הוא כתב לי שיותר לא אשמע מימנו.אתמול שוב הוא סימס לי שבת שלום ומה שלומי והגבתי לו אחרי מס' שעות ובזה זה נגמר.היום סמסתי לו שאני לא מבינה אותו!והוא ישר הגיב נו תמשיכי ומייד אחר כך ביקש שננסה שוב.התשובה שלי לא איחרה להגיע ועניתי לו ישר שאני מוכנה לנסות אבל שידע שהוא אכזב אותי פעם שעברה כשהוא למעשה נעלם.הוא ענה שהוא לוקח זאת לתשומת ליבו.עד כאן.השאלה שלי ; האם מהרתי בזה שעניתי בחיוב?! כלומר לתת לו עוד צאנס???או שהייתי צריכה לחכות עם זה עוד.איך להמשיך עם זה הלאה????אשמח לתגובה.יום מקסים ושבוע מוצלח.להזכיר אני בת 40 והוא 45 ושנינו רווקים.

ד"ר אורן חסון
חוסר ביטחון
31.08.2015 • 14:27

את יקרה,
גם במכתב הזה אני קורא אצלך אי בהירות והרבה תנודות, שנראות כמו בלבול רב. הן אולי לא בלבול, כמו תנודות חזקות בין תחושות שבאות להגן על עצמך מחד, ועם תקווה למשהו טוב מאידך, אבל הן נראות כלפי חוץ כמו קושי בבנייה של יציבות רגשית.את כותבת "אני מצדי התעלמתי ובצדק". כלומר, נראה שאתיודעתשלא נכון ליצור את הקשר איתו. כי התעלמתובצדק. ואחר כך, את שואלת אם ליצור את הקשר ולהמשיך הלאה. כלומר, נראה שאת מאד לא בטוחה אם זה היה בצדק, ושואלת אם יש תקווה. חוסר הביטחון הזה בהחלטות של עצמך מקשה עליך. אני חושב שכדאי שתנסי ללכת לטיפול, כדי לבנות לעצמך את הביטחון הזה שלך. קשה לך להתמודד עם אי הודאות, ועוד יותר קשה לך להתמודד עם זה שאת לא יודעת מה לעשות. זה מבלבל, כמובן, וזה משהו שכדאי לטפל בו. קשה לחיות בעולם שבו את כל כך חסרת ביטחון בהתנהלות השוטפת שלך בו, ובקבלת ההחלטות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
טיפול
31.08.2015 • 18:09

תודה רבה דר' יקר
:-)ברצוני לשאול אותך, איזה טפול אתה ממליץ לי לעשות?תודה מראש והמשך יום מקסים!

ד"ר אורן חסון
טיפול פסיכותרפי במקום מגורייך
01.09.2015 • 13:26

את יקרה,
ב"טיפול" אני מתכוון לטיפול נפשי, שבו עוברים תהליכים רגשיים. קראי בבקשה באתר שלי עלההבדל שבין טיפול לייעוץ. אמנם שם ההתייחסות היא בעיקר לייעוץ וטיפול זוגי, אבל ההבדל העקרוני שבין ייעוץ לבין טיפול - העבודה על האלמנטים הרגשיים באישיות, הוא אותו הבדל. במקרה שלך, אני מדבר על שיחות עם איש מקצוע בבריאות הנפש, ועל תהליך פסיכותרפי, בין אם מדובר בפסיכותרפיסט/ית או בפסיכולוג/ית קליני/ית. לא על קואוצ'ר.את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל (do@orenhasson.com), לכתוב לי את מקום מגורייך, ואולי אוכל לעזור לך למצוא אדם מתאים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083