חוסר ביטחון בזוגיות

תאריך פנייה: 24.09.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ההורמונלית
האקסית שלו
24.09.2015 • 14:37

שלום
דר',אני בת 32, ובן זוגי בן 45. שנינו שנה יחד. אני בהיריון צעיר, אנחנו גרים יחד ומתעדים להתחתן בקרוב. שנינו גרושים ללא ילדים.בתחילת הקשר, בן זוגי סיפר לי המון על האקסיות שלו. זה לא עד כדי כך הפריע לי, אבל כאשר עבר זמן ונקשרתי לבן זוגי, נזכרתי בפרטי הפרטים הקטנים /שסיפר לי עליהן (אמנם לא כוללים סקס, אבל חוויות משותפות).יש לו אקסית שהייתה מאורסת לו לפני שש שנים (הם היו יחד 5 שנים). היחסים לא היו בריאים ביניהם, והוא תמיד אמר לי שמשהו לא סגור ביניהם.לפני חצי שנה, אותה אקסית בקשה להפגש איתו. הסכמתי כי אני לא אוהבת להגביל. כשבן זוגי סיפר לי איך היה איתה. הוא אמר שסוף סוף הוא מבין כמה טוב לו איתי וכמה שאני מרגיעה אותו. הוא הוסיף, שאם היה לה בן זוג- היה לו לא פשוט עם זה. אמירה זו עשתה לי ממש לא טוב.בראש השנהה הנוכחי- היא שלחה לו הודעה עם קישור לסרטון וכתבה: "לקראת השנה החדשה נזכרתי בך". אחרי כמה ימים היא צלצלה אליו ודברה איתו במשך 46 דק'. בן זוגי חזר הבייתה וסיפר לי שהוא דיבר איתה חצי שעה, אך כשראה שאני כעוסה- אמר שדיבר איתה 20 דק', ושהיא לא הציעה להפגש איתו (הבנתי שהוא לא ממש דובר אמת כי הטון שלו השתנה והיה נמוך יותר). בדקתי בפלאפון שלו וראיתי שהוא דיבר איתה 46 דק'.הוא גם אמר שהוא ציין בפניה שהוא בזוגיות כי שאלה אותו למה הוא לא מצלצל? ואז היא שאלה אותו אם היא תוכל לצלצל אליו במקומו? ...... לי לא נעים שהם יהיו בקשר אם יש לו רגשות אליה. זה עושה לי ממש לא טוב. אם הגרושה שלו, לדוגמה, אין לי בעיה שהוא יהיה בקשר איתי-כי אין לו רגשות אליה.אתמול ממש רבתי איתו כי התעוררתי מותשת ועם בחילה אחה"צ מההיריון, והוא ישר סיפר שהאקסית הזו צלצלה לאמא שלו לנחם אותה על מות אמה (והן בכלל לא היו חברות בלשון המעטה). הוא אמר שהוא מרגיש שהוא חייב להוציא את זה. אמרתי לו שזה לא הוגן שהוא רואה שאני מותשת- להתחיל לספר לי על זה. הטורים שלי היו גבוהים מהרגיל. אני מודה שאני קנאית בלי קשר להיריון, אבל הייתי מאוד נחרצת, אמרתי :"אני לא מוכנה למשולש!!!! או אני או היא".כבר לא הבנתי אם יש דברים בגו? או אולי אני סתם הורמונלית.אני יודעת שבן הזוג שלי נאמן לי פיזית, אבל אני לא בטוחה שהוא נאמן לי רגשית.הוא אמר לי אתמול שהוא שמח שהוא עבר את מה שהוא עבר בשביל למצוא אותי, אבל שהאקסיות שלו תהיינה תמיד חלק ממנו. אמרתי לו שאני צריכה להיות חלק ממנו ולא האקסיות. אולי גם כאן אני נתפסת לסמנטיקה, אני לא יודעת...אני מרגישה בקשר חוסר ביטחון, וזה לא היה בכל הקשרים.אני שונאת את זה שאני יוצאת שתלטנית ורעה.איך עלי לנהוג בסיטואציה כזו?

ד"ר אורן חסון
חוסר ביטחון
26.09.2015 • 19:28

הורמונלית יקרה,
קל להבין אותך. עושה רושם שהבחורה מעוניינת בו, או לפחות בתשומת הלב שלו.אני מבחין בין זה לזה, כי אני לא באמת בטוח שהיא רוצה להתחתן איתו במקומך, כמו "לתקן" עניינים של אגו שלה שנשארו פגועים מהקשר איתו, או מקשרים אחרים.כך או כך, אני לא מאשים אותך בכך שאת מרגישה רע עם זה. קראי בבקשה התכתבות קודמת שלי מלפני כמה ימים, עם סיגל (5 שאלות למטה, ותגובה אחר-כך שלה, 2 שאלות למטה). יתכן שזה יעזור לך גם לקבל את מחשבותייך, וגם להבין מה קורה ביניכם. אני לא אומר שחוסר הביטחון עצמו מוצדק, אגב, אלא שהמעשים עצמם, מעצם טבעם, אכן פוגעים בביטחון הזוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083