קושי בקבלת החלטות בזוגיות
נעמה
לא יודעת מה להחליט
⌄
אני בת 20. יש לי חבר למעלה משנה, ולמרות שאני מאוד קשורה אליו נפשית ואוהבת אותו, אני נכנסת למשבר בכל כמה חודשים. כלומר, אני מגלה שאני לא מוצאת בו וביחסים שלנו את מה שמצאתי בחודשים הראשונים שלנו ביחד וזה מוביל אותי לחשוב על כך שעדיף להפרד. המשבר הזה הופיע בדיוק כשחגגנו חצי שנה ושנה, עכשיו אני מנסה להתגבר עליו בשנית.נמאס לי מכך שאני לא סגורה על עצמי, ושלהיות איתו גורם לי לדילמות. אני לא רוצה להפרד ממנו (ניסיתי את זה והתחרטתי מייד) אבל בכל כמה זמן אני צריכה להתמודד שוב עם רגשות של "למה אני עדיין איתו?" למרות שהוא חבר נהדר. בכל פעם זאת סיבה אחרת (הוא לא מספיק בוגר, משעמם לנו ביחד וכו'). אם אני אוהבת אותו, למה אני רוצה להפרד?
ד"ר אורן חסון
לא סגורה על האהבה
⌄
נעמה יקרה,
את אוהבת אותו, מה שאומר שאת רוצה להיות איתו, אבל מן הסתם לא מספיק, כי את לא שלמה לחלוטין עם ההחלטה שלך. את מחפשת מישהו שיתאים לך יותר, ובכל פעם שאת מגלה שהוא לא מספק את כל הצרכים שלך, את מאבדת סבלנות. העניין הוא שבגילך, הסבירות לחוסר יציבות רגשית גבוהה יותר, ואז יכול להיות שדברים קטנים שלא היו מפריעים לך עד כדי כך בגיל שלושים, מקפיצים אותך, אחת לזמן מה, בגיל עשרים, ובכל מקרה, הסיכוי למצוא קשר אחר טוב יותר, בנתון קשר לא רע בכלל, גם הם טובים יותרבגיל הזה, מאשר, נגיד, לקראת ארבעים. כך שאולי במקום לנסות ולהלחם עם עצמך כדי לקבל אותו, למדי לקבל את עצמך כפי שאת עכשיו, ובכלל זה גם את קוצר הרוח שלך, כאשר הוא קורה, ועצם הקבלה הזו תסייע לך גם להיות, בהמשך, שלמה יותר עם כל החלטה שתקבלי, בין אם תישארי איתו ובין אם תחליטי להפרד.