הפסקת קשר: מתי זה הגדרת הפסקה?
רוני
האם הפסקה בזוגיות זה דבר טוב?
⌄
שלום
ד"ר חסוןאני יודעת שיש לי המון שאלות אלייך ומבקשת המון תשובות ואני שמחה שיש מי שעוזר לי ומכוון אותי משום שאני כל כך חסרת ביטחון ועם המון חששות ופחדים,אז תודה רבה רבה על העזרה הנדיבה ובכלל שיש אנשים כמון שעוזרים ללא תמורה !רציתי לשאול אותך האם הפסקה של מספר ימים עוזרים או שמא מזיקים? לקחנו זמן לחשוב עם עצמינו למרות שאין מה לחשוב כי כל אחד מתבצר בעמדתו אבל הוא רוצה את ההפסקה כדי להירגע קצת וגם שהוא לא רוצה שניפרד והוא מעדיף הפסקה על להיפרד.האם זה נכון או עדיף שלא לקחת הפסקה?תודה רבה רבה רבה
ד"ר אורן חסון
הפסקות בקשר
⌄
רוני יקרה,
הכרתי פעם מישהו שהחליט שהוא רוצה להפסיק את הקשר. לאחר שלושה ימים חזר בעצמו, ואמר שהוא רוצה לחדש אותו. התברר מאוחר יותר שהוא פשוט רצה לשכב עם מישהי אחרת, אבל לא רצה "לבגוד". האם נכון היה "להפסיק את הזוגיות" לכמה ימים?אם אתם שואלים את עצמכם אם אתם רוצים את הקשר, ורוצים לתפוס טיפה מרחק, לא צריך להגדיר זאת כ"הפסקת הקשר". תגידו לעצמכם, בוא/י ניפגש שוב בעוד ארבעה ימים, או בעוד שבוע, "כי אני כועס", או "כי אני צריך קצת זמן לעצמי", או כי "אני לחוץ, ורוצה שקט לכמה ימים". זו אינה צריכה להיות הפסקה "פורמלית". "הפסקה" היא עניין של הגדרה. האם מדובר בהפסקה שבה "מותר להיות עם אחרים"? האם מדובר ב"זמן לחשוב"? האם אתם יכולים להגדיר זאת במילים מדוייקות יותר, או שזהו משחק מילים שמנסה לחפות על משהו אחר?