חוסר בטחון בזוגיות: איך לקבל גב מהמשפחה
ד.ל.
אני מקנאה.....
⌄
אני בת 23, נמצאת במערכת יחסים כשנה. הקשר רציני ואמיתי ומאוד פתוח, אך לאחרונה אני חשה קנאה עזה בו, ומפחדת להודות בכך בפניו. אני מקנאה בעובדה שהוא חש בנוח בביתי, יכול לנהל שיחה נחמדה עם הורי וכו', באופן דומה הוא התחבר היטב עם חברים הקרובים שלי.עם החברים אנחנו מתראים לעיתים רחוקות יותר, ואני לא מגיעה אליו הביתה (רק הוא בא אליי), ולאחרונה אני חשה כעס וקנאה על כך שאני כנראה לעולם לא ארגיש בבית אצלו, ולעולם לא אתחבר עם חבריו (כשגם ככה יש לי רגשות נחיתות בנוגע ליכולת שלי ביצירת קשרים חבריים, ולפעמים אני מאשימה את עצמי בכך). הוא שם לב שאני מתנהגת שונה, כשאנחנו ניפגשים עם החברים שלי, ושאני פחות שמחה, ושונה מאשר כשאנחנו לבד.אני לא יודעת אם אפשר לעשות משהו בנידון...האם זה הגיוני שאני ארגיש ככה, האם צריך להיות חשוב לי..?!
ד"ר אורן חסון
גב בבית
⌄
ד.ל. יקרה,
זהטבעי להרגיש כך, כשנראה לך שהוא תופס את המקום שאת היית רוצה לתפוס בעצמך, ועוד במקום שבו את צריכה להרגיש הכי בטוח שיש – אצלך בבית, ועם החברים שלך. זה בהחלט נותן תחושה של חוסר בטחון, כי אדם רוצה לדעת שאם הקשר הזוגי שלו לא יצליח, שעדיין יש לו בית נאמן, שיהיה לו גב בכל מחיר, ושיהיה לו לאן לחזור. זה נותן בטחון. וכאן, פתאום ביתך הופך לעינייך להיות גם ביתו שלו, החברים שלך החברים שלו, ואת נשארת ללא גב, אם תיכנסי איתו אי פעם לעימות. זה בהחלט עלול לערער לך את הבטחון.אני לא יודע עד כמה את פתוחה עם הורייך, ועד כמה הם פתוחים כלפייך. אבל יכול להיות ששיחה גלויה שלך עם הורייך יכולה להועיל. את יכולה להגיד להם שאת מאד שמחה שהם מסתדרים טוב עם בן זוגך. אבל אמרי להם שזה גם מאיים עליך, ושאת רוצה לדעת, ולוודא, שאם משהו יקרה בינך לבינו, שהם יתנו לך גב בכל מחיר. אמרי להם שאת זקוקה לידיעה הזו ולתחושה הזו, ואם אתם מסוגלים לשיחה כזו, נדמה לי שתופתעי לטובה.חוסר הבטחון שלך יכול לנבוע מביקורתיות שהרגשת מצד הורייך עד היום, ולכן החשש שלא יתנו לך גב. הדברים שכתבתי לך יכולים לסייע לך למקד את הבנת הקושי, אבל יכול להיות שעדיין לא תצליחי לעבור את התהליך הנדרש כדי להתחזק. אם זה יקרה, אני מציע לך להגיע לטיפול כדי לסייע לך לחזק את הבטחון העצמי שלך. חבל שרק בגלל זה תפסידי קשר טוב עם בחור טוב.