חוסר אמון וריחוק בזוגיות
סבטה
בעייה מתמשכת בזוגיות
⌄
אני נשואה 10 שנים +3 ילדים והזוגיות שלי תמיד הייתה טעונה שיפור. היא התחילה במשברים שנמשכו עד לפני כשנתיים- היה לבעלי עסק עם אחיו שלא צלח ואחיו הכניס אותנו לחובות שעד היום אנו משלמים עליהם במקומו כי הכל היה על שמו של בעלי עקב כך, מתחילת דרכינו בעלי היה נאלץ המון פעמים לשקר אותי כדי שלא נריב,כך לטענתו ,ואילו אני מיצידי איבדתי אמון בו ובמשפחתו שלא תמכה בנו כלל ולי היה מאוד קשה עם זה במיוחד שהייתי חדשה שם ובאתי ממשפחה שונה לגמריי. אחרי טיפול קצר ,זוגי, לפני כשנתיים, חל שיפור קטן ,אך עדין אני מרגישה שאנו מרוחקים אחד מהשני ,אין חום ואהבה ,לעיתים רחוקות אננו מתחבקים או סתם מחזיקים ידיים או מראים באיזו שהיא דרך אהבה, גם הסקס לא בתדירות נורמלית כ-1- 2 פעמים בשבוע אך כשאנו עושים סקס אז הוא מאוד טוב, בעלי וגם אני משקיעים בו ומשתדלים למלא את רצון השני. יש לציין שבעלי אדם דיי סגור -תמיד היה ועל מנת שישתף פעולה בשיחה עמוקה ,תמיד יש צורך לדובב אותו,אני מרגישה ריחוק מצידו וחוסר תשוקה(לא עשינו סקס כשלושה שבועות ועדין הוא לא מראה כל התקרבות) אני לעומתו אדם שתמיד זקוק לאהבה וחום ,כך אני מרגישה ביטחון ואין לי את זה ממנו ונורא נורא קשה לי ,כשניסיתי לדבר איתו על הענין הוא אומר שגם אני לא מראה לו אך תגובתי הייתה שהוא זה שלא נותן לי ביטחון להתקרב אליו, למרות זאת לא חל שיפור ואני מרגישה שזה הוא פשוט ,ולא ניתן לשנות אותו כנראה שהצרכים שלנו שונים , אני מרגישה נואשת ודועכת וקשה לי מאוד .
ד"ר אורן חסון
חיבור נפשי ואמון מחודש. תהליך.
⌄
סבטה יקרה,
במשך זמן רב מדי היה ביניכם ריחוק וחוסר אמון, מה שהתחזק עקב היותו של בעלך סגור יחסית אליך, ועקב היותך נפגעת בקלות. אני מניח שהוא ניסה למתן אותך פעמים רבות, ולא פעם ללא הצלחה. זה אולי חלק מתוך הדינמיקה שהיתה ביניכם, ומהצורך שלו שלא להעלות על השולחן נושאים שיתסיסו אותך.בנוסף, נכנסתם לאיזה שהוא מעגל לא טוב של ריחוק. את מרגישה ריחוק ממנו, והוא מרגיש ריחוק ממך, שנובע מכך שאינך מרגישה ביטחון ממנו. יכול להיות שאותו הדבר ממש קורה גם לו, כך שאתם נשארים רחוקים. לא בדיוק הבנתי את המשפט שלך בעניין תדירות הסקס, כי הוא יכול להתפרש באופנים שונים. הקריאה הראשונה שלי היתה שהוא 1-2 פעמים בשבוע, שזה "לא נורמלי", כלומר, שהנורמלי הוא יותר. בקריאה השניה אמרתי לעצמי שאולי את אומרת ש- 1-2 פעמים בשבוע זה הנורמלי, ושאצלכם זה פחות. לא ברור לי מה הנכון, אבל ברור לי שאת מרגישה צורך ביותר, כי את זקוקה לקירבה ולחום, וזה חלק מהקירבה והחום. ואת רוצה לראות אותו יוזם, כי זו העדות בעינייך של הרצון שלו ושל האהבה שלו. מה שאומר שאתם זקוקים לשבור את המעגל הזה.אני לא יודע עד כמה משפיעים עליכם הארועים המשפחתיים הכלכליים של העבר, וחוסר האימון של העבר. אני מניח שעדיין כן. אני חושב שאתם זקוקים עדיין להרבה שיחות, להרבה סבלנות גם בלי סקס, ולחיבור נפשי ואמון מחודש, ולתת לסקס ולמגע להגיע באופן טבעי, תוך כדי בניית האמון, ולא קודם. ואם אתם צריכים יעוץ זוגי כדי להגיע לשם, אז שובו לייעוץ זוגי כדי לקבל את זה שם.