חוסר אמון וגישה לא אחראית

תאריך פנייה: 19.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ספיר
לד"ר אורן חסון
19.07.2010 • 10:45

שלום ,
בעקבות תגובתך מה-28.6 למרות מצבנו הכלכלי הלא מזהיר אני דווקא מאוד מנסה לשחרר ואם בעלי רוצה לקנות משהו הוא קונה ואני לא אומרת מילה. למרות הכל הוא מסתיר ממני כספים. הוא עושה כל מיני עבודות צדדיות ולוקח לעצמו את רוב הכסף ולי נותן קצת (הוא חייב כי הוא עושה עבודה צדדית אז איפה הכסף אני ישאל אז הוא מפריש לי משהו) . ושאני שואלת כמה הוא הרוויח או משהו דומה הוא כמובן משקר ואני לא רוצה לריב אז אני שותקת כי זה לא יוביל לכלום רק מריבות ויותר ריחוק וגם הוא יהיה יותר זהיר ומתוחכם. בהתחלה הוא שם בארנק ושיקר ועכשיו הוא העביר את זה לאיזה מקום בבית. הנה אני משחררת יותר למרות שאמרת שזה קשה כי הוא מסתיר אבל זה לא עוזר כי הוא מסתיר בכל זאת. בבקשה ממך תעזור לי האם יש דרך לגרום לו לא להסתיר ממני כסף ולשקר לי כיוון שרוב היום אני עצובה ומוטרדת בגלל זה זה כואב לי לא ככה דמיינתי את חיי הנישואים שלי. מחכה לעזרתך.

ד"ר אורן חסון
חוסר אמון וחוסר אחריות כרוניים
21.07.2010 • 19:52

ספיר יקרה,
את פונה בהמשך לשאלהכאן.והרי יש שתי אפשרויות: האחת היא לכפות עליו לספר הכל, ואת זה ניסית ולא הצלחת, והשניה היא ליצור אמון ביניכם, כך שהוא יוכל לספר לך, להרגיש בטוח שלא תשפטי אותו ולא תבקרי אותו, ומצד שני, שאת תדעי שהוא מקשיב לחששות שלך לפני שעושה החלטות. בדרך הזו רק התחלת לפסוע, ואת לא מצליחה להתגבר על הכעס ועל חוסר האמון שלך כדי להמשיך. גם, כי הוא ממשיך בדרכו. ובודאי שהוא ימשיך בדרכו, כי גם אם התאפקת שבוע או שבועיים, את עדיין כועסת עליו ושואלת מדי פעם, והוא רואה את זה, ואולי כל האיפוק שלך כבר נסתיים, כי עכשיו את כבר מאד כועסת עליו, ומאשימה אותו בחוסר אחריות כרוני.כך שלבד, אין לך כוח להתמיד בבניית אמון הדדי, כי את מאבדת סבלנות. תהליך כזה הוא תהליך של חודשים, ספיר, עם הרבה התנהגות נבונה ושקולה שלך בדרך, כדי ליצור את זה. כדי להקשיב בדרך לחלומות שלו, לתת להם מקום, וליצור תוך כדי כך את ההקשבה שלו.ואם לך אין כוח לממש את זה, ולו אין כוח לממש את זה, כנראה שבכל זאת תצטרכו להגיע ליעוץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083