חוסר אמון בקשר: טיפים והכוונה
דידי
חסרת ביטחון
⌄
יש לי בעיה.יצאתי שנתיים בצעירותי המוקדמת (16) עם מישהו שהתברר לי כי שיקר לי אינספור פעמים בקשר שלנו והאמת שהקשר הזה היה דפוק לגמרי.היום אני בקשר רציני כבר מספר שנים, התגברתי בתחילת דרכי על בעיות אמון שהיו לי עם עצמי ובאמת החבר שלי הוכיח את עצמו כאדם אמין והכי אוהב בעולם לאורך זמן וזה מאוד עזר.עברנו הרבה בקשר שלנו, פרידה של חצי שנה שהייתה החלטתי בעקבות קנאה שלו. היה לי ממש טוב בלעדייו, נפתחתי לעולם...חזרנו אחרי חצי שנה כי אנחנו עדיין אוהבים ואני מיציתי את החופשי שלי... כשלשנינו חברים חדשים שנינו פתוחים ורוצים לשנות את כל מה שהפריע קודם...הוא התחיל להסתובב עם אנשים שאני ממש לא מתחברת אליהם בינהם ידידה שאני לא מסמפטת בכלל, הייתי פתוחה להכיר ולשנות את דעתי..(גיבשתי אותה בעקבות התנהגות שלה לחבר שלי בעיקר ובכלל כבנאדם) שלוש פעמים שהוא נפגש איתם בחודשיים האחרונים הוא שיקר לי בצורה משמעותית,וממש פגע בי.נפרדנו בגלל זה וחזרנו. והאמון שלי בו ממש התערער וחזרתי להיות חשדנית וחסרת ביטחון לגביו, הוא התנצל והוא די משתדל. אחרי כל סיטואציה לא נחמדה בנינו(שקר) הוא צינן את הידידה הזו כל פעם מחדש ואני בטוחה שהיא חלק ממקור הבעיות שלנו, החיבה שלה אליו התבטאה פיזית בנוכחותי והוא היה די נבוך ולא ידע מה לעשות,וזה הגיש לי כאילו הביטחון שלה לעשות את זה מראה שהיה שם משהו... ואני שתקתי לידה ולא נעמדתי מולה לא רציתי לחרחר ריב... הקשר בינהם התחיל כשנפרדנו ואני טסתי לחודשיים לחו"ל והוא די התחזק, אני לא בחורה קנאית אבל בטוחה שהיא מעדיפה אותו בלעדי. סליחה על המילים אבל אין בן סביבה שהיא לא נכנסה איתו למיטה פרט לחבר שלי שלפעמים גם בזה אני כבר לא בטוחה.למרות שהוא אמר שלא היה כלום.נהיה קשה לי לתת בו אמון.בפעמים שהוא שיקר לי לא לגביה אבל הוא היה גם איתה הרגשות של בגידה שהיו לי היו מאוד חזקים. איכשהו היא תמיד הייתה ובנינו הכל קרס.היום הוא צינן אותה אבל בכל פעם שהם (חבר'ה) נפגשים עכשיו זה לעיתים רחוקות, (ואני לא מוזמנת כי שידרתי שאני לא רוצה להיות ואין לי נושא שיחה איתם בכלל..זה לא עבד בנינו.הם לא עושים לי טוב.ואני גם לא מוזמנת!!) אני חסרת ביטחון וחשדנית וקשה לי להרדם...יש לי תמיד הרגשה כזו שאני לא יודעת מה קורה כשאני לא שם בבית שלה, שיש תמיד מסיבה עם הרבה אלכוהול וסמים. או במקום אחר.ושיש דברים מאחורי הגב שלי שמתנהלים בחשאיות ואני אפעם לא יודעת מה פשר הקרבה בינהם אני לא מוצאת את הסיבה.החבר שלי משתדל לעדכן אותי היום הוא מנסה להבין אבל זה לא מספיק לי משום מה.הבעיה היא שהקשר התחיל כשאני לא הייתי בחיים שלו וזה לא הוגן לבקש ממנו לנתק אותו זו לא צריכה להיות עמדתי.אבל אני חסרת ביטחון אני לא רוצה לאבד אותו ואני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד.קשה לי להשתלט על הרגשות האלה. ואני הורסת לעצמי.המון תודות מראש.
ד"ר אורן חסון
חוסר אמון
⌄
דידי יקרה,
הקשר שלכם צבר כמה ארועים של חוסר אמון, ולכן קשה לכם. יש ביניכם קצת חשדנות, הן באשר לקשרים שלו עם אנשים אחרים, והן ברצון שלכם להיות זה עם זה. שקרים שלו בקשר אליה, מן הסתם היו כדי שלא לפגוע בקשר שלכם, וכדי שלא להתעמת איתך. זה יכול להיות כי באמת היה משהו בינו לבין הידידה שלו, ויכול להיות גם אם לא היה. גם ההתנהלות שלה, היתה יכולה להיות כזו כי היה ביניהם משהו, או כדי לבחון את הגבולות שלך ושלו. או בגלל שהיא מוקנטת מעצם העובדה שהוא היחיד שלא נכנס איתה למיטה. לי אין כל כלים לדעת זאת.הוא מגיע אליך היום כמכלול, שכולל גם את נקודות חוסר האמון שלכם. את צריכה קודם כל להחליט אם המכלול הזה מתאים לך, ורק אחר-כך, אם יש מקום לשינוי היחסים ביניכם, לנסות לשפר. וכפי שאני אומר תמיד: אם את מרגישה שלעשות זאת לבד קשה, עשו זאת עם יעוץ מקצועי.