פער בין רגש להגיון בזוגיות

תאריך פנייה: 30.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאמי
נסיון שני
30.01.2006 • 17:10

אני ינסה להבהיר את עצמי יותר טוב. כוונתי היתה שבתחילת הקשר ביני לבין חבר שלי, אני הייתי זאת שהיו לה הרבה ידידים ויצאתי וביליתי גם בלעדיו. הוא מצידו לא אמר שזה מפריע לו אבל אז התחיל לצאת פתאום עם ידידה בעצמו. קשה לי לקבל את זה כי לדעתי הוא קצת עושה לי דווקא, אני יודעת שאני קנאית וגם קצת אגואיסטית, כי אני לא רוצה שהוא יעשה את מה שאני כן עושה. אני יודעת שאם אני יוצאת עם ידידים ואין לזה משמעות מבחינתי ומבחינת חבר שלי אז גם לו מותר, אבל זה נתפס בראש ולא בלב. אני מנסה כבר שנים לעבוד על הקנאה שלי ועל הצורך בשליטה, כי זה מלווה אותי בכל הקשרים. כבר קראתי מלא ספרים בנושא, השאלה היא אם אפשר להשתנות בקטע כזה או שזה אופי? במיוחד שזה בא מהבית. ההורים שלי גרושים משהייתי בת 21 ומגיל קטן ידעתי שהם בוגדים אחד בשני.אני יודעת שזה מעכיר את היחסים בנינו וחבל לי.תודה על הסבלנות בתגובתך הקודמת ואני מקווה שהפעם הבהרתי את עצמי טוב יותר.נ.ב אני נהנת מאוד לקרוא את הפורום הזה.

ד"ר אורן חסון
פער בין הרגש להגיון
31.01.2006 • 01:14

מאמי יקרה,
הפעם היית ברורה לגמרי, ותודה על המחמאות.זה נכון שלא פעם יש פער בין הרגש לבין ההגיון, ואת נותנת דוגמא נוספת. לשאלתך, לא פעם אפשר להשתנות, אבל זה תהליך. ואם ספרים לא הועילו עד כה, אולי כדאי שתגיעי לטיפול אישי. הרי ברור לך שיש פער בין מה שאת חושבת למה שאת מרגישה, ושאת יודעת שאת לא הוגנת, אלא שאת לא מצליחה להרגיש בהתאם לידיעה הזו. לכן, אם את חושבת שחשוב לך לשנות את התחושה שלך, טיפול פסיכולוגיה הוא הדבר הנכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083