הבחור כמכלול: הבנה ופתרון

תאריך פנייה: 30.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מישהי
מתבצר בעמדה...
30.01.2006 • 16:27

הי, אני בת 23 בקשר כבר 4 שנים עם מישהו ששונה ממני לגמרי בתחומי העיניין,אין דבר משותף לשנינו שאנחנו נהנים לעשות יחד (מלבד הדברים האנושיים) מעיק עלי נורא שהוא חיי 4 דרגות מעל מה שהוא יכול להרשות לעצמו, יש לו אופנוע יקר שהאחזקה שלו גדולה כמעט כמו העלות שלו הוא קנה אותו וצבר לעצמו כמות של חובות ענקית, וכל שקל שמתווסף לו הוא מיד משקיע בו ובכל מה שקשור אליו לפי טענתו זו אהבה ענקית ואין מה לעשות.זו המחלה שלו....וזה הזמן שלו לעשות את זה.ואני חושבת שזה גם זמן לחיות לטייל ולילמוד..אני לקראת לימודים וחייה את חיי תמיד במה שיש לי לא בעד חובות בכלל. בלי לשים לב הוא חיי את חיו מסביב לאופנוע עובד בשתי עבודות ואפילו הכסף אקסרה שלפעמים יש לו הוא משקיע באופנוע ולא בלהחזיר את החוב שלו, ובטח שלא עלינו, זה ממש מפריע לי להיות עם מישהו שיש לו רק עיניין אחד בחיים וחיי חיים של חובות בגללו והוא אפילו לא רואה את זה ככה. כמעט 4 שנים הכל סובב סביב האופנוע אנחנו מדברים על זה המון והוא מודע לדעתי בנושא זה נראה לי חומרניות מוגזמת.ואפילו שיטחיות .אנחנו לא יוצאים ונוסעים יותר מדי כי אין לנו כסף כרגע, ומציק לי שכשיש לו קצת כסף, אז הוא משקיע באופנוע, שאפילו לא ממש משמש בחורף כי קר וגשום.. ולא ממש משמש אותנו לנסיעות שלנו כי מבחינתי זה לא נוח קצת מפחיד, ואי אפשר להעמיס ציוד לכמה ימים...לי אין רכב משלי , ואוטובוס מבחינתו לא בא בחשבון.אז אנחנו נטלים על אנשים או לא נוסעים בכלל. בכל אופן אני מסוגלת להבין שאופנוע זה סוג של חיידק אבל יש גבולות....זה בא על חשבון הקשר שלנו .מה אפשר לעשות?הוא מודע לכל מה שאני חושבת וזה גורם לו להתבצר בעמדה שלו אפילו יותר.תודה רבה, אני שמחה שיש מקום שאפשר לפנות אליו ולקבל חוות דעת...זה ממש עוזר.

ד"ר אורן חסון
הבחור כמכלול
31.01.2006 • 00:59

מישהי יקרה,
כל אדם מחפש תחום שבו הוא מצטיין, ושדרכו הוא מקבל הערכה. וכאשר הוא מוצא משהו כזה, יש לו נטייה לזהות את עצמו דרכו. כנראה שזה מה שקרה לחבר שלך, ולכן התחום הזה חשוב לו כל כך. אולי כי בשל ההערכה שהוא מקבל בנושא זה, או שהוא חושב שהוא מקבל בנושא זה, הוא מעריך פחות נושאים אחרים, שבהם הוא חושב שהוא מצטייןן פחות. לכן, מבחינתו, כשאת מתנגדת לזה, את מאיימת על ההצלחה שלו. על הדבר שבו הוא חושב שממנו הוא מקבל הכי הרבה כבוד. לכן, כל עוד הוא לא ימצא לעצמו ערוץ אחר של הצלחה, ההתמחות שלו בעניין האופנוע תהיה דומיננטית. משום כך, או שתצליחי לסייע לו להגיע להצלחות מסוג אחר, ורצוי מבלי להמעיט בערך האופנוע, או שתצטרכי להחליט אם הבחור מתאים לך, כמכלול, כולל החיידק הזה. התייחסי לזה כאילו הוא בחור שנפגע בתאונת דרכים, ואת צריכה להחליט אם הוא מתאים לך או לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083