חוסר אמון בנישואין: מה לעשות?

תאריך פנייה: 02.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנה
איך ממשיכים
02.02.2012 • 13:34

י 23 שנות נישואין מאושרים בעלי פלירטט עם נשים באתר רוסי בסגנון פייסבוק. התחזיתי למישהי צעירה ויפה והוא התחיל גם איתי ובהזדמנות אף הציע להפגש. לא לחץ. לשאלותיי בתור ה בתור החברה הוירטואלית סיפר על כך שמדי פעם הוא מזמין בחורה למשקה + מספר, אם יש קליק ממשיכים למיטה ואם יש המשכיות - ממדיכים ביחסים. לא עם עובדות אמנם ולא מזדמנות, רק מעניינות. לאחר כשבועיים ושיחות שגלשו יותר מדי לעניין בגידות הוא סיפר שבעצם מעולם לא בגד באשתו. אחרי כשבוע התוודיתי בפניו שאני אותה חברה איתה התכתב והזמין להפגש. הוא מסרב להודות שהיה קורה משהו, שהוא בגד או היה עם אשה אחרת. מודה בפלירטוטים באתר, אך לדבריו זה וירטואלי ללא משמעות שכן פלירטט עם נדים בחו"ל שלעולם לא יפגוש. פרט לדמות שלי שהיתה מהארץ ועניינה אותו בגלל שאני, אשתו בניתי אותה לטעמו. הוא נוסע לחו"ל במסגרת עבודתו כל חודשיים. לא לארצות של נשים אלה, אבל בהתכתבות סיפר שהוא מכיר ומקיים יחסים גם שם. האמון שלי אבד ואני אבלה על זוגיות מקסימה שנהרסה. הוא לא מוכן להבדק בפוליגרף כי לדבריו זה לא אמין מספיק. מאידך אני מתרחקת ממנו אחרי שנת זוגיות נפלאה שהיתה לנו ולא מוצאת דרך להתגבר. מבחינתו- כל עוד לא תפסתי אותו במיטה עם אשה- אין לי כל עילה ללכעוס או לפרק את החבילה. איך ממשיכים? להאמין? לפרק? יש לציין כי בהזדמנות אחרת סיפר לאותה וירטואלית כי הוא מעולם לא בגד באשתו, אבל זה אחרי שראיתי שהוא איבד בה עניין ולא רצה להפגש כבר איתה.

ד"ר אורן חסון
שיקום עצמי
03.02.2012 • 00:03

אנה יקרה,
יש אכן בעיות עם האמינות של פוליגרף, ולא הייתי ממליץ להמר בחיי נישואים על משהו שהדיוק שלו, במקרה הטוב, נע בין 60 ל- 70 אחוזים. כלומר, רק קצת יותר טוב מהטלת מטבע. העניין הוא שכרגע, בין אם הוא אמר לך את כל האמת ובין אם לא, את לא מאמינה לו, או לפחות חושדת מדי מכדי להרגע. מכיוון שכך, כרגע החשד שלך וחוסר האמון שלך הוא הבעיה המרכזית בזוגיות, כי את לא בטוחה במה שהיה או במה שלא היה, כך שאפילו אם הוא מספר לך הכל, הנישואים בסיכון. לכן, אם בשלב זה, סיוע מקצועי יכול לעזור לכם. רצוי שהוא יצטרף ליעוץ זוגי גם אם הוא חושב שהוא בסדר. אחרי הכל, מעשיו הם שגרמו לחוסר האמון שלך, ומעשיו ודבריו יכולים לסייע לך להאמין בו מחדש. יותר מזה, הרי גם הוא סובל מכך שאת לא מאמינה לו, ולכן צריך להיות לו אינטרס לסייע לך, אם לא בשבילך אז בשבילו.ואם הוא יסרב, התחילי לבדך. חשוב שלא תוותרי על שיקום שלך (בתוך הזוגיות או מחוץ לה), כי את היום נסערת מאד. קשה לך בתוך הזוגיות, ואם תפרקי את הזוגיות על הרקע הזה, יהיה לך קשה גם מחוץ לה - תישארי פגועה לאורך זמן, ויהיה לך קשה להשתקם ללא סיוע, בין אם סיוע מקצועי, ובין אם תמיכה משפחתית או חברתית אחרת, שלא תהיה שיפוטית אלא תומכת ומקבלת ומעודדת צמיחה בהמשך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083