חוסר אמון בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 03.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
חוסר אמון בזוגיות
03.07.2012 • 13:22

שלום,
יש לי חבר חצי שנה ויש לי בעיית אמון קשה איתו.
אני חושבת שהבעיה נובעת מכמה סיבות, קודם כל חוויתי בגידה בעברי..
עוד דבר זה הדרך שבה הכרנו.. חבר שלי התחיל איתי במסיבה בזמן שהייתה לו מישהי שגם נכחה באותה מסיבה, מה שכן היחסים ביניהם ממש לא היו טובים, היא פגעה בו רבות והיא בכלל לא הייתה ישראלית.. והמסיבה בה הוא התחיל אותי הייתה כמה ימים לפני שעזבה את הארץ והוא ידע כבר שזה נגמר ביניהם.. אבל עדיין הוא יכל לחכות אחרי שהיא תעזוב..
דבר נוסף הוא שבעבר הוא היה עובד בחיי הלילה ואנשים מעברו טוענים שהוא היה פרפר..
כל הדברים האלו כורמים לי לא לסמוך עליו ולחשוב שגם לי הוא מסוגל לעשות מה שעשה לאקסית שלו..
למרות שאני יודעת שהוא לעולם לא בגד בחיים שלו המחשבות משגעות אותי..
מהחודש הראשון אני משגעת אותו ועושה לו סרטים על המון דברים.. הוא הגיע למצב של חירפון ממני..
יום אחד, לאחר שלושה חודשים בערך, דיברנו בטלפון והוא החליט שהוא לא רוצה את הקשר יותר עד שאני לא משנה את זה בי.. ניתקנו את השיחה ולא דיברנו יום שלם.. בערב יצאתי עם חברים ובתוך תוכי ידעתי שזוהי לא פרידה אמיתית וששנינו אוהבים ונחזור.. יום למחרת התקשרתי אליו לקראת הערב ודיברנו והשלמנו.. הוא אמר לי שהוא יצא גם ערב לפני.. שאלתי אותו אם הוא הכיר או דיבר עם מישהי באותו ערב והוא אמר שלא. הרגשתי שהוא מסתיר ממני משהו אבל הוא המשיך להכחיש..
לאחר כמה ימים המשכתי לשגע אותו מה הוא מסתיר ולבסוף הוא גילה ליי שבאותו לילה שהוא יצא הוא התכתב עם מישהי בפייסבוק לאחר שחזר מהבילוי. לא יכולתי לסלוח לו ולא האמנתי שהוא מסוגל לעשות לי את זה למרות שהוא יודע כמה יש לי חוסר אמון בו.. אמרתי לו שאני לא רוצה את קשר יותר.. הוא לא הפסיק להתחנן ולהצטער כמה ימים וגם הראה לי את התכתבות שבדיעבד לא הייתה כל כל נוראית-היה פלירטוט קטן אבל לא מעבר.. הוא טען שזה כנראה קרה בגלל שדחקתי אותו לפינה שלושה חודשים ורק האשמתי אותו והוא חש צורך במפלט.. הוא אמר שלעולם לא היה חושב לבגוד ולא היה כלום מלבד התכתבות טפשית ומיותרת.. סלחתי לו..
אני מרגישה שהמקרה הזה הגדיל לי את החוסר אמון וכעת אני יותר מאשימה אותו.. נהיה בינינו מן מצב של ביצה ותרנגולת שהוא כבר מפחד ממני ואני פשוט לא יודעת איך לצאת ממנו..
אנחנו לא מוכנים לוותר על הקשר כי חוץ מהאמון נורא כיף לנו ביחד ואנחנו נורא אוהבים אחד את
השנייה..
הוא לפעמים מאבד את סבלנותו, ובצדק.. וכשהוא מתנהג ככה זה מגדיל לי את החשדות.. אני מרגישה שלפעמים הוא לא יודע איך להתמודד עם זה וזה רק מחמיר את המצב..
מה אני עושה עם המצב הזה? האם יש פיתרון או שעדיף לסיים את הקשר?
אודה מאוד על כל התייחסות.

ד"ר אורן חסון
לא אמין, או חוסר יכולת לתת אמון?
05.07.2012 • 20:13

את יקרה,
זה נשמע לי יותר כקשיים שלך יותר מבעייתיות שלו. הסימנים שאת מחפשת ומוצאת אינם סימנים "גדולים" של בגידה, ואני שואל את עצמי אם תצליחי למצוא גבר שיעבור את כל בחינות האמון שתעבירי אותו, ללא הפסקה. ואולי גם - איך ייראו חייך הזוגיים הבאים, כאשר חלק חשוב מהם יהיו בדיקות מתמידות שלך. כמה קשה לחיות כך, בחשד ובבדיקה מתמדת, ותמיד להיות על המשמר, ותמיד לחקור ולבדוק ולהתעמת - כאשר ברור שאם תמצאי משהו, זה יהיה רק במיעוט המקרים אם בכלל. מרביתם יהיה מאבק מיותר. האם כך את רוצה לחיות?ואחר כך את כותבת "שלא יכולת לסלוח לו", ואחר-כך שכן סלחת לו. התנודות המוקצנות שלך אופייניות לחוסר יכולת לתת אמון, ואת מצדיקה את ההרס הזוגי שאת גורמת לו, במעט שאת מצליחה למצוא. והרי זה מספיק מעט עד שאת יכולה לסלוח על זה אחר-כך.ולא כתבת בני כמה אתם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083