חוסר אמון בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 04.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
חוסר אמון
04.11.2006 • 17:58

שלום
לך....אפשר להגדיר אותי כוותיקה בפורום, התייעצתי איתך לא פעם ולא פעמיים.אני מרגישה צורך עז להתייעץ שוב על משהו שמציק לי מאוד...כי את האחרים סביבי אני לא רוצה לשתף.אני וחבר שלי כבר 10 חודשים יחד. היו לנו דילמות לגבי הקשר מסיבות כגון: טיול שלו אחרי הלימודים להרבה זמן, חוסר אמון ועוד (אולי תזכור אותי ואולי לא).לפני חודש יזמתי פרידה אבל היא החזיקה בדיוק יומיים וחזרנו זה לזרועות זו.הבעיה שלי היא הנושא של החוסר אמון שעדיין קיים. אני מרגישה (סלח לי על הביטוי) פשוט חרא עם העובדה שיש לי צורך עז לבדוק לבן זוגי את הנייד.השבוע היה לי צורך יותר מתמיד...העניין הוא שכן מצאתי משהו שמעיד לאוו דווקא על בגידה אבל על חוסר פתיחות מצידו והסתרה.בתחילת הקשר הוא התכתב בהודעות sms ומסנג'ר עם אחת הידידות שלו שגרה כרגע בחו"ל..הוא טען וטוען (ואני מאמינה לו) שהיא ידידה מגיל צעיר ופשוט הקשר שלהם כבר לא מה שהיה וכל פעם שהם בשיחה או התכתבות הם פשוט רבים.אני דיי חשדתי שהיה לו משהו איתה בעבר אבל הוא הסביר לי כמה וכמה פעמים שהקשר שלו איתה היה מאז ומתמיד אפלטוני.בעקבות הוויכוחים שהיו לנו עליה, ברגע שהיא יצרה איתו קשר כל פעם מחדש הוא היה מספר לי על זה ...(למרות שהוא דיי היה מפחד מהתגובות שלי..הוא אמר לי את זה).סופ"ש הנוכחי, הייתה לי תחושת בטן לבדוק את הנייד ובהזדמנות הראשונה שהייתי אצלו בבית והוא היה בחוץ בדקתי וראיתי 3 שיחות שלא נענו והודעה כתובה . עלי לציין שמדובר ב- 2 בלילה ואחרי. בגלל שראיתי את השיחות בעצם הם נמחקו מהמסך לא נראה לי שהוא היה מודע שהוא פיספס את השיחות שלה אבל את ההודעה בוודאות הוא ראה בלילה לפני שהלכנו לישון.לא שמעתי ממנו כלום...הוא לא סיפר לי שהיא שלחה לו הודעה (הודעה תמימה).אני מתרעמת לא על כך שהוא בקשר איתה שיהיה ברור אלא על כך שהוא לא מספר לי ומסתיר את זה ממני לאור העובדה שבעבר הנושא עלה כמה פעמים והיה לי חוסר אמון לגבי הקשר הזה שלהם.יותר מזה...אם היא התקשרה מנייד סביר להניח שהיא בכלל באה לביקור בארץ והוא עלה פעמיים לאזור שהוריו גרים בו וגם היא גרה שם, מטעם עבודה פרטית שלו ...ומי יודע אם הם בכלל ניפגשו....שמת לב איך אני גולשת מהר מאוד למחשבות הרסניות אחרות????זה קורה לי כל הזמן...אני מבשלת כבר סרט שלם בתוך ראשי וזה מה שקורה לי תמיד איתו.שיחקתי אותה קולית ושאני לא יודעת..אני רוצה לבדוק מתי הוא יספר לי אם בכלל. ברגע שיעברו כמה ימים ואני אשים לב שהוא לא מתכוון לספר לי על כך אני כבר הכנתי בעוד מועד מכתב עם כל מה שאני מרגישה.מאוד רע לי שיש לי מין צורך עזזזז לבדוק את הנייד שלו וחפצים אחרים כדי להאמין ולהיות שקטה..לפעמים אני לא מפסיקה לחשוב על זה וחולמת על זה בלילה.אני מרגישה שבדרך מסויימת אני גם בוגדת בו ככה..ולא מגיע לו.אני לא רוצה שוב להגיע למסקנות מהר ולפרק את הקשר...(אני לא רוצה לקרוא "זאב ".."זאב"...ואז לחזור לזרועותיו)...אני רוצה לעשות שיקול נכון ולהתנהג נכון מבלי שיהיה לו תרוץ לבוא ולומר לי "לא סיפרתי לך כי פחדתי מהתגובה שלך".מה עלי לעשות?.......(אל תרחם עלי פשוט תאמר לי בדיוק מה אתה חושב).מודה לך מראש

ד"ר אורן חסון
אמון
07.11.2006 • 14:48

אני יקרה,
אולי משפט המפתח שלך הוא: "אני מרגישה שבדרך מסויימת אני גם בוגדת בו ככה [בבלישה אחריו – א.ח.]..ולא מגיע לו."אני לא בטוח שאת חושבת שלא מגיע לו. אתם משחקים משחקים של מחבואים. יכול להיות שהוא לא מסתיר שום דבר, ואת סתם חושדת. אבל בהחלט יכול להיות שהוא כן מסתיר, ויכולות להיות לו שתי סיבות לכך: האחת היא כי הוא מסתיר משהו ממשי, והשניה היא שהוא מסתיר משהו רק כי את תפרשי את זה לא נכון. כך או כך, יש לכם בעיה בתקשורת, בפתיחות, ובקבלה זה של זה – או לפחות בתפיסה שלכם עד כמה את מקבלת אותו על הקשרים שלו, גם אם אין להם משמעות אחרת, אלא של ידידות בלבד (ויכול להיות גם שיש ביניהם משהו שאינו ברור לשניהם, וששניהם לא טורחים לשים על השולחן, כל אחד מהסיבות שלו).אני לא יכול לזכור את ההתכתבות הקודמת שלנו, מבלי שתתני לי לפחות תאריך, אם לא קישור. אבל חוסר אמון שלך במצב זה הוא טבעי, בעיקר כאשר החבר שלך נראה כמסתיר תקשורת ממך. מצד שני, העובדה שזה טבעי, אינו אומר שזה מה שאת צריכה לעשות או להרגיש, ויכול להיות שהיית מצליחה להסתדר איתו טוב יותר, ולהבטיח יותר את נאמנותו, דווקא לו היית מראה כלפיו בטחון ואמון. קשה לי לדעת, על סמך מה שאת כותבת בלבד, מה נכון ומה אינו נכון. אם חשוב לכם, ייעוץ זוגי יכול לעזור להתחבר, ולדעת איך לבנות אמון. אלא שיכול להיות שזה מוקדם מדי. אם הקשר ביניכם משמעותי, ושניכם חושבים שיש לו סיכוי להיות קשר לחיים, לכו ליעוץ זוגי. אם אתם עדיין לא מוכנים ליצור את המחוייבות הזו (והליכה ליעוץ זוגי היא גם מחוייבות זה כלפי זו), אז המתינו, נסו להיות סבלניים זה כלפי זו, וליצור זוגיות שבה שניכם תרגישו טוב איתה. ואמון הדדי חייב להיות חלק מהטוב הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083