חוסר אמון בזוגיות - מה עושים?
אביטל
על בגידה ובניית אמון
⌄
שלום
לכולם : אני אביטל בת 28, נשואה +2 . אנו נשואים כ-10 שנים. במשך השנים בעלי בגד ביבלי הפסקה, ולפני כשנתיים בגדתי בו גם אני. לא יכולתי לסבול את המצב וסיפרתי לו, אבל בחלקים ולגבי פרטים מסוימים שיקרתי. לאחר מכן החלטנו שאנחנו מצילים ומשקמים את היחסים שלנו. החלטנו לפתוח דף חדש תוך כדי בניית אמון, ולצורך כך החלטנו שמספרים על כל העבר,הבגידותוהשקרים. בעלי סיפר לי על כל הבגידות והשקרים שלו , אבל הוא סיפר את זה בפירוט ובצורהמשכנעת והבטיח לא לחזור על הדברים לעולם. כתוצאה מהדרך בה הוא סיפר על הדברים , האמנתילו. לי , לעומת זאת היה קשה לספר לו על העבר, השקרים והבגידה. סיפרתי , אבל בחלקיםולפעמים שיקרתי, בסופו של דבר סיפרתי הכל . היום, הוא לא מאשים אותי בבגידה , אבל הוא לאמאמין לי וטוען שזה באשמתי. מה עלי לעשות כדי לגרום לו להאמין לי?אציין ששנינו רוצים מאוד להציל את הנישואים שלנו וששנינו אוהבים מאוד אחד את השני.כמו-כן כמובן שהבגידות פסקו ,ואני מאמינה לו.בבקשה, עזרה דחופה תודהלד"ר חסון: השם הוא בדוי, כמובן אבל הסרתי את הכתובת. אנא תשובתך המהירה.
ד"ר אורן חסון
אולי נוח לו שלא להאמין לך
⌄
אביטל יקרה,
למרות שהתהליך שעברתם הוא תהליך חיובי, עברו ביניכם יותר מדי דברים לא טובים מכדי שתוכלו לתת אמון זה בזו. ואם הוא לא מאמין לך, יכול להיות שהוא בוחר שלא להאמין לך כדי להיות אשם פחות בבגידה שלו, להטיל בך יותר אשמה, ולמנוע ממך לשלוט בו דרך רגשי האשם שלו.עזרה דחופה במקרה שלכם, אני חושב שצריכה להיות עזרה חיצונית, כלומר, יעוץ זוגי.