בתולים מאוחרים: סיבות ופתרונות
סיגלית
מסורתית עםקשיים בניהול מערכות יחסים
⌄
שלום,
אני בחורה מסורתית מאוד בת 38 ורווקה.אני חיה בעולם חילוני תוך שמירה על הערכים החשובים לי בדת (לא נוסעת בשבת, לא מדליקה אור ושומרת על כבודי - כלומר עודני בתולה).בכל הקשרים שהיו לי עד היום (והיו כמה כאלה) הייתי תמיד נורא בלחץ מרגע האמת בו אספר לבחור עימו אני יוצאת על היותי בתולה והחשש מהתגובה שזה ייצור....ועד כה לא "התעכזבתי" התגובות תמיד היו הפתעה וגרמו בסופו של דבר לפרידה ולניתוק הקשר.אציין שאני יוצאת גם עם בחורים שאינם דתיים או מסורתיים ועד היום הבחורים שמצאו חן בעיני היו חילוניים או מסורתיים הרבה פחות ממני.אני חסרת אונים - מצד אחר רוצה כבר להיפטר מהעול הרובץ עליי מעצם היותי בתולה וכל המשתמע מכך, ומצד שני המצפון שלי והערכים בהם חונכתי לא מאפשרים לי לנהוג אחרת. אין לי ספק שאם הייתי מתגברת על המכשול הזה היחסיים שלי בחלק מהקשרים היו יכולים להתפתח ולהוביל לנישואים.אני נורא רוצה להתחתן אך מאז ומתמיד חונכתי כי ערך הכבוד העצמי הוא חשוב ולא יסולא מפז ואל לי מלוותר עליו ובסופו של דבר הבחור לו אנשא יידע להעריך זאת. בינתיים נראה לי שלא רק שזה לא מוערך אלא שמסתכלים על זה בצורה עקומה כאילו משהו איתי לא בסדר.אציין שניסיתי לצאת גם עם דתיים ולא היה בנינו מכנה משותף מעבר לעניין הדת - אני יותר מתחברת לחילוניים או מסורתיים .אני רוקדת מבלה הולכת לים בריכה, הצגות תאטרון בקיצור לא רואים עליי שאני כל כך שומרת מסורת.אני נורא רוצה להתגבר על הקושי הזה בחיי כי זה מקרין לי על כל תחומי החיים.אודה לך אם תייעץ לי ותנחה אותי כיצד עליי לנהוג.
ד"ר אורן חסון
בתולים מאוחרים כעול
⌄
סיגלית יקרה,
האמת היא שלא הבנתי בדיוק מדוע את בתולה. האם זה מתוך ערכים או מתוך כך שגברים שהבינו שאת בתולה, ניתקו ממך מגע?כתבת שהיו לך כמה קשרים זוגיים. אני מבין לפיכך שלא קיימת יחסי מין מלאים. בחורים חילוניים יתקשו בגילאים האלה להמתין לחתונה כדי לדעת אותך. לכן, לא ברור לי מה זה אומר שאת רוצה להיפטר מהעול הזה של היותך בתולה.אם הבעיה היא טכנית בלבד, את יכולה להגיע לגניקולוג שיפתור את הבעיה בניתוח פשוט ביותר, והעול יירד מעלייך.