חוסר אמון בזוגיות: מה עושים?
אישה2006
משבר אמון
⌄
הי,אני נשואה טרייה, ובעלי טוען שהוא מרגיש שאני לא מאמינה לו גם בדברים הקטנים שאני שואלת אותו, כי אז אני צריכה לודא עם המשפחה, או חברים שהוא דובר אמת.הוא קצת צודק מאחר ואני טיפוס לא מאמין באופן כללי וציני, וגם מספר פעמים תפסתי אותו על שקרים, ואמרתי לו ככה שאני קצת לא מאמינה לו....וזה בדברים הקטנים...בדברים הגדולים אני סומכת עליו.איך עוברים את המשבר הזה וגורמים לו להבין שאני כן מאמינה וסומכת עליו, כי הרי הוא בעלי..תודות!
ד"ר אורן חסון
לא לתת לזה לגדול
⌄
אישה יקרה,
את כותבת שאת טיפוס לא מאמין באופן כללי, ושהוא קצת צודק כשהוא מרגיש שאת לא מאמינה לו. לעומת זאת, את רוצה לגרום לו להאמין שאת כן מאמינה לו וסומכת עליו, כלומר, אפילו שאת לא באמת כזו.מצד שני, הוא בטח רוצה שתאמיני לו, גם בדברים הקטנים, אפילו שהוא משקר לפעמים.אז כנראה שיש לשניכם בעיה, לא?אני לא בטוח שאתם יודעים לגשר על פער חוסר האמון שנוצר ביניכם. כדאי, אם כך, לעבוד על זה, ועל פתיחות ועל אמון הדדיים. מנסיון, זה דבר שתתקשו לעבוד עליו לבד, אלא אם מדובר בדברים מינוריים. אם פנית אלי כאן, אז אולי זה לא מינורי. אם זה המצב, אני מציע שתפנו לייעוץ זוגי, כדי לטפל בזה כשהבעייה בחיתוליה, לפני שתגדל.