חוסר אמון בזוגיות: מה גורם לו?
שירי
שאלה
⌄
אני שואלת עבור חברה. הם זוג בערך 4 שנים פרטנרים מעולים. לפני שנה וחצי היא מצאה קלטות הומולסביות בבית והוא נימק בכל האמצרעים שזה של חבר הומו. עברה חצי שנה והיא6 מצאה שוב תמונות שהוא הוריד דרך האינטרנט. היא רואה אותו כשקרן ולדעתי הבעיה הגדולה היא שהוא בכלל לא מסוגל להודות בזה. אני טענתי בפניה שהם יכולים ללכת לייעוץ זוגי לאחר שהם ידברו כמובן וזה לא הולך להיות לה קל. מה דעתך בעניין. הם כביכול לפני חתונה בשנות העשרים המאוחרות לחיייהם. תודה
ד"ר אורן חסון
חוסר אמון
⌄
שירי יקרה,
יכול להיות גם שהוא לא מסוגל להודות בזה, כי הוא באמת לא כזה. באותה מידה יכול גם להיות שהוא לא רוצה להיות כזה או שלא להודות בכך בפני עצמו והעולם. האם אלו שני הסימנים היחידים שלפיהם היא חושדת בו?אני חושד שיש כאן בעיה עמוקה יותר ביחסים: אני הייתי שואל קודם כל את השאלה מדוע יש לה חוסר בטחון וחוסר אמון בבן זוגה? האם הוא אינו אמין בעיניה, ומדוע? מה ביחסים שלהם עד עכשיו, פרט לשני דברים אלה, תרמו לחוסר האמון שלה? האם יש לה רגישות יתר בגלל שנפגעה בעבר מגבר שהתברר מאוחר יותר שהוא הומוסקסואל? או מגבר שבגד באמונה בנושא אחר?אני חושב שהם צריכים לפתוח את כל זה, ולא רק את שני העניינים שהזכרת. יעוץ זוגי, שיעזור לעשות זאת באופן מכוון ומבוקר, יכול בהחלט להועיל.