הוא לא מתחייב: מה לעשות?
אוהבת
מתוסכלת...ומבולבלת
⌄
אני בת 18..ולפני שנה בערך התחלתי לדבר עם מישהו בפייסבוק שגדול ממני ב11 שנה..במשך הרבה זמן..נורא התחברתי לאישיות שלו ,הרגשתי שהוא דומה לי ממש באותם דברים,נפגשנו והיה כיף לא נורמלי ..גם מבחינתו..הוא אמר והרגשתי שהוא אמיתי איתי שהוא בחיים לא הרגיש חיבור שכזה והוא אוהב אותי מאוד מאוד..אבל אני רגישה אז אני תמיד נורא חוסמת את עצמי רגשית..והוא זה שיותר התלהב מהקשר והלהיב אותי להכנס..מלבד זאת יש לו בעיות..הוא שקרן ואמר לי שהוא תמיד מרגיש בודד בגלל השקרים שלו שהוא מספר לכולם כדי להראות שהכל כלפי חוץ טוב ,ורק איתי הוא יכול להפתח..ויש לו הרבה פחדים וחרדות..חברתיים..ופחדים להכשל..עם הזמן המשכנו לדבר והרבה..ובאמת זאת הפעם הראשונה שהרגשתי שהתחברתי ככה למישהו..שאני אוהבת בכלל..היה לי לפני כן חבר במשך שנה ועוד קשרים למינהם לא מוגדרים.ובכולם היו התאהבויות קצרות,הידלקויות..ופתאום איתו הרגשתי שאני מבינה מה משמעות המילה אהבה.אני בחורה יותר בוגרת לגילי וסוף סוף הרגשתי שיש מישהו שמבין אותי ממש..חיבור נשמות כזה..נפגשנו ארבע פעמים בסך הכל..ופתאום כנראה שמרוב שעוצמת האהבה הייתה אצלי חזקה ועוצמתית הראתי את זה כלפי חוץ יותר מדי והרתעתי אותו..הוא התרחק..להפגש היה פחות דחוף לו..יותר לי..פעם גם יצא שנסעתי שעתיים וחצי לראות אותו כשיום אח"כ היה לי מבחן חשוב והוא הבריז לי..אז חזרתי את כל הדרך..ויום אח"כ כשהתקשר סלחתי לו ישר וצחקתי איתו..אם הייתי עם גברים אחרים במקביל אליו זה היה פחות מעניין אותו..בהתחלה הוא אמר שהוא לא נפגש כי הוא פוחד להרוס את החיבור המיוחד שיש ביננו,ז"א מונע מהפחדים שלו..אבל לאחרונה לא נפגשנו כבר ארבעה חודשים..וכל פעם שאני חושבת שהתגברתי עליו,כשאני יוצאת עם מישהו אחר אני תמיד חוזרת אליו בסוף..במשך התקופה שלא היינו יחד חייתי,היה לי חבר במשך חודשיים שאהבתי נורא אבל תמיד חשבתי רק עליו..יצאתי עם עוד גברים שהתאהבתי בהם ונדלקתי עליהם..אבל תמיד בסוף הלילה אני יושבת וחושבת עליו ומתגעגעת רק אליו..אני רוצה להתחתן איתו..אני מרגישה שהוא הזיווג הנכון לי..כרגע אנחנו מדברים מדי פעם דרך פייסבוק ..וגם אז אלו שיחות קצרות ואני מתנהלת כאילו הכל בסדר.אומרת שהכל מצוין..מדברים וצוחקים בין לבין..הוא עובד הרבה מאוד..מהבוקר עד הלילה..אבל כמובן שזה לא תירוץ ואם הייתי חשובה לו באמת הוא היה מוצא את הזמן לראות אותי..אני אומרת לו שאני מתגעגעת אליו והוא אומר שהוא גם..אבל אנחנו לא עושים שום דבר מעשי ואני גם לא מנסה להוביל את זה לשם בקושי..הוא מדבר הרבה "כשנפגש" ו"כשאני אחבק אותך" והרבה דיבורים באוויר ובפועל לא עושה כלום כדי להוביל את זה לידי מעשה..הרבה פעמים אני גם כותבת לו הודעות והוא לא עונה..אם זה תלוי בו ולפי ההתנהגות שלו אם ננתק קשר הוא לא יעשה כלום כדי להחזיר אותו..אני באמת לא יודעת מה לעשות..מצד אחד אני כל כך רוצה אותו..רוצה לאהוב אותו ולהיות איתו ושיאהב אותי חזרה..אבל מצד שני יודעת שיש לו בעיות רבות..מדבר ולא עושה..שקרן..יש לו חרדות רבות..הוא לא אוהב אותי כמו שאני אותו או בכלל..אז אני גם רוצה מאוד להשתחרר ממנו ועושה הכל בשביל זה.יוצאת,מכירה,מתאהבת..וכלום..אני כאילו "תקועה" עליו.מרגישה ששום דבר לא משתווה אליו..שום חיבור עם אף בן אדם לא היה לי כמו איתו..אני פוחדת להשאר ככה לנצח..אני פוחדת שהוא הרס לי את מערכות היחסים העתידיות שלי כי תמיד אשווה הכל אליו ולא אשתחרר ממנו..ואני כל כך רוצה אותו..וכל הזן חושבת על זה..זה מכביד עליי..הופך אותי עצובה וריקנית..ואם אני יוצאת אני נהנית אבל בשנייה שאני לבד אני ישר נזכרת בו..ונהיית לי מועקה גדולה בלב על שהוא לא איתי..אניכלכך רוצה מצד שני לרצות ולאהוב כבר מישהו אחר..אבל מרגישה שזה לא עתיד לקרות לעולם..ולא יודעת מה לעשות..
ד"ר אורן חסון
כשאין התחייבות
⌄
אוהבת יקרה,
הוא מדבר הרבה, אבל לא מתחייב לשום דבר. זה הרושם שאני מקבל ממה שאת כותבת. האם אני מקבל את הרושם הנכון?לא התראיתם ארבעה חודשים, שזה רק מחזק את ההבנה שהוא לא באמת מעוניין. נסעת אליו שעתיים וחצי, לצד אחד, והוא הבריז לך. האם את באמת רוצה להתחתן עם אחד כזה? את חושבת על הדברים החיצוניים שיש בו, ולא על הכישורים הזוגיים שאין לו. הוא יודע לשקר. את יודעת את זה. הוא נפתח בעניין הזה איתך בעבר, אבל יכול להיות שעכשיו הוא עושה זאת כלפייך? - העובדה שמה שהוא לא עושה הוא לא מתחייב כלפייך ולא מגיע למשהו ממשי, מעידה על כך שהוא רוצה לרצות אותך יותר מאשר רוצה אותך באמת.כל אלה, אינם עדות ליכולת ליצור זוגיות טובה. אני מבין את ההתאהבות שלך בו, כי יש בו דברים שלא ראית בבני זוג בעבר. אבל לא נראה שיש כאן משהו שבאמת יכול להיות לך טוב, כקשר זוגי או אחר. גם לא נראה לי שאת יכולה "לתקן" אותו, ולהפוך אותו למשהו אחר, טוב יותר. הרבה נשים (ולא מעט גברים) נפלו בחשיבה הזו.אני רק יכול להבטיח לך שתאהבי מישהו אחר. אני לא יכול לומר לך מתי. את בת 18, כנראה לפני צבא, כנראה לפני לימודים, כנראה לפני המון שינויים חברתיים. ככל שתגידי לעצמך שמותר גם לך, לפעמים, לטעות בבחירות שלך, כי גם את בשר ודם, יהיה לך קל יותר להמשיך הלאה. תני לעצמך זמן. כל השינויים העומדים בפנייך יעזרו לך להתמודד, ולקבל את השינויים הללו כדבר מבורך.
אוהבת
כשאין התחייבות. תגובה.
⌄
אתה מקבל את הרושם הנכון..ואתה צודק לגבי מה שכתבת על כך שאולי הוא עושה עכשיו לי מה שהוא עשה עם אחרות..כנראה זה חלק מהטבע שלו.. זו גם מחשבה מאוד מרכזית שעברה לי בראש..לו היה ניתן לשנות את ההתנהגות הזאת,השקרנית והפחדנית הייתי עושה הכל למען זה ורק שיהיה איתי..תודה על הדברים שכתבת..הם באמת חזקו אותי..מצד שני די מוזר לי,איך הוא כן היה במערכות זוגיות עד עכשיו ? ז"א שאולי הוא כן מסוגל ליצור זוגיות נורמלית? ואולי התנאים שהוא חי בהם כרגע,יכולת כלכלית מצומצמת (נשען על ההורים שלו מבחינה כספית בגיל 29) ועבודה של 24\7 מונעים ממנו. כששאלתי אותו לא מזמן אם יש לו מישהו הוא אמר שהוא ממש ממש עסוק ואין לו זמן לאף אחת. ז"א שאולי בזמן אחר עם תנאי חיים שונים הוא כן יהיה מסוגל להתחייב בצורה נורמטיבית ואמיתית? הרי הכרתי אותו בתוך כל הלחץ הזה של חייו.ואם אחליט בכל מקרה שאני מוותרת עליו,מודה בטעות שלי,ממשיכה הלאה ומנסה לאהוב אחר.האם נכון יהיה לנתק איתו כל קשר? או שמא להמשיך כרגע בדיבורים זה לא דבר שצריך לפגוע בי.אני מצד אחד מאוד רוצה להמשיך הלאה כי הוא פוגע בי ומצד שני אם אנחנו לא מדברים יותר משבוע זה קשה לי ואני ישר מתחילה איתו שיחה. האם כדאי לי לעזוב אותו לגמרי?
ד"ר אורן חסון
להשתחרר כאשר קשה להיפרד
⌄
אוהבת יקרה,
כשאת מקווה שאולי זה ישתנה, את נאחזת בסימנים, ולו קטנים ביותר, עושה כל מאמץ אפשרי להתעלם מסימנים הפוכים, למען התקווה הזו, ולא מצליחה להמשיך הלאה. לכן, הדרך הטובה ביותר להיפרד ממישהו כאשר קשה להיפרד היא להפסיק להיות בקשר.