חוסר אמון בזוגיות: טיפים לפתרון
לינה
קינאה
⌄
שלום,
אני במערכת יחסית מזה כשנתיים וחצי. בן זוגי שירת בצבא עם החברה הכי טובה שלי . שהוא הציע לי לצאת שאלתי אותו אם יש לו רגשות אליה ואמר לי שלא. שאמרתי לו שתמיד חשבתי שהוא רוצה אותה הוא אמר לא מה פתאום. לאחר שנה וחצי נפרדנו ואחרי שבוע הוא סיפר לי שהוא רצה אותה בתחילת השירות והיו לו רגשות אליה אבל בגלל שהוא ידע שהיא לא באמת מתאימה לו וזה לא יכול להתממש הוא ויתר על הרעיון. זה ממש פגע בי מבחינת אמון בו... איך הוא יכל להסתיר את זה ממני כל כך הרבה זמן ולהוציא אותי מטומטמת וחשדנית??...במהלך שנה וחצי שיצאנו שאלתי אותו שוב ושוב והוא הכחיש.אחרי 5 חודשים של פרידה חזרנו..כי כנראה שנועדנו זה לזו, אבל עדיין קשה לי. לפני כחצי שנה ביצע קורס קצר של 3 חוד' ושמר על קשר עם בחורה מסויימת. קשה לי לבטוח לגמרי ולהאמין בו. הם נפגשים לפעמים על כוס קפה,מתכתבים בפלאפון באופן באמת שרירותי.היה לה חבר ועכשיו כבר לא ואני יודעת שגם אני יכולה להתנהג ככה עם חברים לספסל הלימודים שלי כי זה באמת סך הכל להתכתב.. אבל להיפגש אחד עם השניה,אחרי שהקורס כבר נגמר נראה לי מוגזם ולא ראוי... לבית קפה הולכים עם בת הזוג שלך ולא עם "ידידה" מהקורס. בכל אופן אני מרגישה שכשאני חשדנית (שוב)...אני מלחיצה אותו וגורמת לו להבין שאני לא בוטחת בו, כשבעצם אני פשוט לא רוצה לצאת עוד הפעם מטומטמת..כי כשראיתי והרגשתי משהו -הוא הצליח לומר לי שלא...כשבעצם כן היה משהו.כשאני אומרת לו שזה לא נראה לי ה"קשר" הזה ביניהם הוא אומר לי: החברים הטובים שלי כבר כמעט לא בקשר.. ועד שיש מישהו [שבמקרה זו בחורה] שרוצה בחברתי זה עושה לי טוב. אני אוהבת אותו ומנסה באמת להבין אותו ולפרגן לו, כי החברות שלי ואני בקשר אדוק, אבל זה ממש קשה לי..מה אפשר לעשות כדי לעצור את הקינאה הזו?...
ד"ר אורן חסון
טיפול בקינאה
⌄
לינה יקרה,
חוסר האמון שלך נובע מתקדים שהיה לך איתו בעבר. יש מי שיכול להחלים ממנו בקלות רבה יותר, אבל זה קשה. וכשהוא שם לך גבולות, זה קשה עוד יותר, כי כבר עברת את זה איתו בעבר, ונכווית. אחד הפתרונות הוא שגם את תהיי שותפה לחברות הזו, כך שהיא גם תכיר אותך. זה לא מבטיח שום דבר, אבל זה מקטין את הסיכוי שיקרה משהו אם גם היא חברה שלך.ואני מציע לך לקרוא אתהמאמר שלי על הקינאה, שפורסם ב-Ynet, כולל סופו המסביר איך אפשר לפתור זאת במסגרת טיפולית.