בעיות בזוגיות: גבולות, אמון וייעוץ
חנה
שקרים
⌄
ד''ר אורן חסון, צהריים טובים.אשמח אם תפנה בתשובה אליי לשאלתי.גיליתי שבעלי מסתיר ממני קשר שיש לו עם ידידה מהלימודים, אך הם אינם לומדים יותר יחד. בחורה שתמיד הוא דיבר עליה כעל אישה ללא כל חשיבות בעינייו, אך הבנתי שהוא משקר כיוון שהוא מוחק את ההודעות שהם שולחים אחד לשניה, והדבר שקומם אותי נורא הוא שגיליתי גם שהוא שינה את שמה באנשי קשר לשם של גבר. (היא רשומה תחת שם של חבר).ביקשתי שיסיים את הקשר הזה כי זה מכאיב לי ומציק לי. הוא בכל פעם ממציא תירוץ ואומר- בסדר, אני מבטיח ואח''כ הוא מראה סימנים שהוא לא מעוניין בניתוק עם הבחורה. אני סובלת מזה כבר 3 שנים.כשנשאלת השאלה מדוע? הוא עונה: כיף לי לדבר איתה ואני לא אנתק איתה את הקשר. ואף הוסיף..אם תמשיכי להציק לי בזה - את יודעת לאן זה יכול להוביל, כלומר לגירושין. זה נשמע שזה בסדר מבחינתו לאבד אותי העיקר לא לאבד אותה.אני נורא מתוסכלת.. מה עליי לעשות?אשמח לתשובה, תודה.
ד"ר אורן חסון
צורך בידידה או צורך לשים לך גבולות?
⌄
חנה יקרה,
אני חושב שהוא אומר לך שהוא מעדיף להתגרש מאשר שתגבילי אותו, ולא מאשר לאבד אותה. יתכן שלאבד אותה חשוב לו פחות מאשר הצורך שלו לשים גבולות למגבלות שאת רוצה לשים לו. האם זה בגלל הצורך שלו להיות בקשר עם נשים אחרות (שעכשיו זאת היא, ואחר-כך אולי תהיה מישהי אחרת)? – לא יודע. אולי זה עמוק יותר וקשור ליחסים שלכם גם בתחומים אחרים, ורק יוצא באופן הבוטה יותר בקשר הזה. אולי הקשר שלו איתה, והנסיון להסתיר זאת ממך הם סוג של מרד בך.זה לא משהו שאני יודע. אני רק אומר שיתכן שזה כך, ושאת רואה את התמונה לא נכון. מה שאת רואה נכון הוא שיש ביניכם בעיה משמעותית של אמון ואולי גם של מאבק על שליטה. חשוב מאד שתלכו ליעוץ זוגי. אלו דברים שאפשר לפתור, כל עוד לא חציתם גבול שמעבר לו כבר התייאשתם זה מזו. קחי אחריות על הזוגיות שלך, ותזמי ייעוץ לפני שיהיה מאוחר מדי. ואם לא תגידי לו שזה כדי למנוע את הקשר שלו עם אותה ידידה, אלא כדי לשפר את התקשורת ביניכם ואת האמון ההדדי, יש סיכוי רב יותר שהוא יתרצה ויילך גם.