התקשרות: מה עושים?
רונית
קשר במצב תקוע
⌄
הי אני כתבתי פה לפני כמה חודשים סיפרתי על הקשר שלי עם בחור מקסים שאני יוצאת איתו הקשר הוא במשך 8 חודשים.הגענו למקום שאני רוצה עוד להיות איתו אני חושבת שהקשר צריך להתקדם והוא כל הזמן אומר לי שהוא צריך זמן.אנחנו מאד קשורים אחד לשני אנחנו נפגשים פעמים בשבוע ביום חול וביום שישי כמעט תמיד.הוא אומר לי שהוא במצב תקוע מבחינת עצמו קשה לו להשתחרר ממועקות העבר ובגלל שהוא מבין שהקשר ביננו מאד רציני זה מלחיץ אותו.אני מאד רוצה להיות בחברתו יותר להיות יותר מעורבת בחיים שלו ותמיד אני מרגישה מעצור.מה עושים? איך מתקדמים?תודה
ד"ר אורן חסון
להתיר את הפלונטר של הקשר
⌄
רונית יקרה,
מכיוון שלא נתת קישור למכתב הקודם שלך, איני יכול להתייחס לכל מידע שכתבת כאן קודם, אלא רק למה שכתבת במכתב הנוכחי.הוא אומר שהוא תקוע בגלל מועקות העבר. אם זה נכון, זה משהו שהוא צריך להתגבר עליו. האם הקשר שלכם עוזר לו להתגבר עליו? האם הזמן שאתם ביחד מקל עליו?ואולי כל זה הוא סיבה, אבל אולי כזו שהיא בעלת משמעות הרבה קטנה מזו שהוא מייחס לה, והוא משתמש בה כתרוץ משום שאינו לגמרי בטוח ברצון שלו להתחייב לך לכל חייו? ואולי זה רק הקונפליקט הידוע והמוכר של גברים ונשים, שנשים בדרך כלל מוכנות מהר יותר ליצירת מחוייבות מאשר גברים?מכיוון שיש כאן כל כך הרבה סימני שאלה, גם לא יכולה להיות לי תשובה ברורה עבורך. רק פרשתי את האפשרויות. לכל אחת מהן יש פתרון אחר במקצת. המשותף לכולן הוא סבלנות מצידך, ויצירת פתיחות והבנה ללא לחץ. גם עם ההבנה שסבלנות היא דבר קשה, כי היא דורשת זמן, ואת רוצה להיות בטוחה שאי שם, בסוף הזמן הזה, ולא מאוחר מדי, תישארו באמת ביחד.אם קיימת בעיה אמיתית, כדאי אולי להגיע ליעוץ, ורצוי, מבחינתך, ליעוץ זוגי, ולא יעוץ פרטני שלו. אם יהיה צורך ביעוץ פרטני, הוא יוכל להיות כחלק מהתהליך הזוגי, או לעלות באופן ממוקד יותר ועם הכוונה טובה יותר, במהלך היעוץ הזוגי.