חוזה בלתי כתוב בנישואין
פנינה
שוב אני...
⌄
בהמשך..לשאלת הזוגיות שלי...בלבלת אותי על סיבות נכונות ולא נכונות...חיחייחנראה לי שבסוף הבנתי הכוונה.מה שאתה אומר שאין לי סיבות נכונות וגם בקושי לא נכונות???אז אני במצב קשה ביותר לא..התחתנתי כי היינו הרבה זמן ביחד וידעתי שכבר לא אקום ואלך כי אני לא מסוגלת.המשפחה מאוד אוהבת אותו (אולי לא הצגתי נכון הדברים..)החברים מתים עליו.הוא בן אדם נהדר,מלאך ומקסים מבחינת יחס וכבוד.כל אישה הייתה מתה להיות איתו מהבחינות הללו...אולי אלו סיבות לא נכונות שהתכוונת אליהן??? ולא ציינתי המצב כיאות אלא רק רע...הבעייה הכי קשה שלי איתו זה האטימות,האדישות,הוא חי את חיי הרגע מבלי להתאמץולחשוב הלאה.הוא רוצה ילד ואני לא - בסדר.הוא רוצה בית ואני לא- בסדר.אולי בשל האדישות האישית שלי אני מגלה בזה סלידה כי אני רוצה ניעורררררררררר!!!מישהו אסרטיבי,חזק שיהיה גבר במלוא מובן המילה.אוקיי נחמד שאני שולטת ומחליטה אבל מה יהיה כשיהיו ילדים.??מה אז???ד"ר- אפפעם לא באמת רציתי להביא ילדים לעולם.זה משהו שמאוד מרתיע אותי.מבחינתי והדיעה האישית שלי - לא להתחתן,לא להביא ילדים,לא לעשות כלום ברצינותוהאבסורד שאני כאילו נשמעת הכי רצינית בעולם כי מאיפה הדרישות כלפי הבעל?.אם באמת אנלא רוצה כלום - אז הנה קיבלת את זהשאלתי:האם אני רוצה וחוששת??האם אני לא רוצה באמת וסתם מסבכת עניינים כי זה לא מקובל בחברה וכך יש לי מעין אפשרות להאשים אותו??אני ממש מתסבכת את החיים.מה לעשות לגבי המשפחות - מה שסיפרתי לך על הקושי שלי ללכת לשם?האם עליי לכבד ול"שחק" אותה או להיעלם?כ"כ קשה להיות כמו כולם זה משגע אותי.אני רוצה להתנהג כפי שבא לי וזה כ"כ לא מציאותי@@@
ד"ר אורן חסון
חוזים בלתי כתובים
⌄
פנינה יקרה,
הבנת אותי נכון. והנה עכשיו תארת עוד כמה "סיבות לא נכונות" טובות, אבל מתברר שהן אינן מספיקות.העניין הוא שכאשר התחתנתם, חתמתם על חוזה בלתי כתוב, שבו הוא הבין שהוא הולך להקים משפחה. מתישהו. אלא שאת החוזה הזה לא בא לך לקיים, ואולי גם לא הבהרת לו שהסעיף הזה לא קיים בחוזה הבלתי כתוב שאת ראית לנגד עינייך. והמשפחה שלו זה עוד נדבך לא סגור בחוזה הבלתי כתוב שלכם, אם כי אולי סעיף קצת פחות חשוב מסעיף הילדים.פנינה, אם את יודעת בדיוק מה את רוצה (ובכלל זה גם מה את לא רוצה), מן הראוי הוא להסביר לו מה המצב. אולי במצב הזה הוא יהיה אסרטיבי פתאום וירצה ללכת, ואולי זה ישפיע עלייך איכשהו, ואולי לא. ואם את לא בטוחה, לכי לטיפול פסיכולוגי, שיעזור לך להבין מה בדיוק את רוצה לעשות, עם עצמך ועם בן זוגך.