פלירטוט של בן זוג - מה לעשות?

תאריך פנייה: 23.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירי
בעיה זוגית חמורה
23.10.2005 • 10:22

ד"ר שלום רב,אשמח לקבל ממך עצה או סיוע לבעיה שלי.אני אם חד הורית לשני ילדים (6 ו-7), אני בת 28 וחיה כבר כ- 5 שנים עם בן זוג אחר אשר מתייחס לילדי כשלו מהרגע הראשון.הבעיה שלי היא כזו הבחור פלרטטן מאוד יש לו מקבץ לא מצומצם של ידידות וחברות ובכל הזדמנות נוספת עוד אחת לרשימה (חשוב לי לציין שידעתי על תכונה זו עוד לפני שהתחלנו בקשרוחשבתי שאצליח להתמודד עימה). מהיום הראשון הוא קיבל ממני (קצת מברירה והרבה ללא ברירה) חופש מוחלט בחיו כלומר הולך נפגש ומבלה גם בלעדי, מעולם לא שאלתי אותו עם מי דיבר ולמה ונתתי לו תמיד את ההחלטה האם לספר לי ומה.בזמן האחרון (כשנה ואפילו יותר), הדבר מפריע לי מאוד, יש בי תחושה של פגיעה של חוסר כבוד כלפי של זילזול בי מצידו כמובן.יש בי תחושה שבעקבות היחס הזה וההתנהגות הזו שלו גם הסביבה מסתכלת עלי בזלזול מה. למשל עם יזמינו אותנו לאירוע וידעו שאני לא יכולה להגיע (הילדים) אז יבקשו ממנו לבוא לבד כי ברור להם שזה בסדר שאני לא חשובה.הדבר גרם לי לתחושה של נתק באקט המיני בינינו דבר אשר פוגע ומפריע לו מאוד מאוד.הוא כבר העיר לי על כך בצורה די ברורה שאם לא איתי אז מתי שהו הוא יאלץ לחפש בחוץ.מה אני עושה? איך אני מצליחה להסביר לו שההתנהגות הזו שלו היא שגורמת לי להתנהג כך?חשוב לציין שדיברנו על הנושא בעבר ולטענתו ידעתי על זה כשהכרנו ומעולם לא התנגדתי אז למה פתאום ציטוט שלו" זה אני וזה מיש לטוב ולרע"...בבקשה זקוקה לעזרתך.

ד"ר אורן חסון
בן זוג פלרטטן
24.10.2005 • 18:26

שירי יקרה,
אם קשה לך להתמודד עם הפלירטוט של החבר שלך, הרי זה בשל האופציות שהוא נוטל לעצמו ליצור קשרים אחרים, ובשל החשש שלך שהוא יממש אותן יום אחד. העובדה שמזמינים אותו לארוע שאת לא יכולה להגיע אליו אינה בהכרח זלזול בך. עם זאת, בהחלט מובן לגמרי מדוע את יכולה להרגיש מושפלת כאשר החבר שלך בוגד בך, או מפלרטט עם נשים אחרות לעיני אחרים, כשלך אין יכולת לעצור את זה. השאלה כאן היא מה נכון ומה לא נכון, ועד כמה, כאשר ברור שהתגובה שלו "זה מה שאני וזהו" היא תגובה שבאה מעמדת כוח שלו, כאשר הוא בטוח שלא תעשי דבר כדי לשנות, או כאשר לא נורא אכפת לו, וחשוב לו יותר להמשיך במנהגים שלו.לפי מה שאת מתארת, יעוץ זוגי כרגע חשוב לכם, קודם כל כדי לסייע לשניכים להכניס דברים לפרופורציה נכונה, ושנית כדי לשפר את היחסים המידרדרים ביניכם, ולהוסיף אמינות שהולכת ודועכת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083