סבבים של ניתוק וחזרה בזוגיות
נטלי
קשר מורכב
⌄
אני גרושה שנתים עם 2 ילדים 10 ו6
בקשר עם רווק בן 32 גם כשנתים שבמהלכם היו שתי פרידות מהצד שלו עקב זה שקשה לו בגלל הילדים .ושמרחק עדיף לשנינו הסקס התקשרות בינינו מושלמת ולא מצליחים להתנתק הקשר שוב חוזר להיות חזק 4בל אותו מצב אציין שהוא אחרון בבית מקושר לאמא שלו ולא מוכן לעזוב הקשר הרציני ביותר היה איתי .
וכנירא המצב גדול עליו וחזרנו לאותו הלופ .אני מאוד אוהבת אותו והוא אותי אני רואה .אבל לי כבר קשה כי הקשר נשאר אותו מצב ולא משתנה .
אני רואה ומרגישה שהוא אוהב מאוד נפרד וחוזר אני עוד חזקה ושוב באותו הלופ . מה לעשות אנחנו אוהבים וקשה לי לוותר עליו ורואה שגם לו קשה לפעמים הוא בקשר ולפעמים לא . ומבינה תקושי.
מה אתה ממליץ להשאר ככה לזרום?
או פשוט לנתק את הקשר .
אני אציין שהכרנו ישר אמרתי לו שאני רוצה עוד ילדים וחתונה ומאמינה שקצת הלחצתי אותו בזה .
ואז שחזרנו בפעם השלישית אמר לי את רואה שאנחנו באותו מצב אז אמרתי לו שאם באמת מישנו יאהב אותי וירצה להתחתן אני יתחתן שוב אני לא שוללת.
אשמח לתשובה .
ד"ר אורן חסון
סבבבים של ניתוק וחזרה
⌄
נטלי יקרה,
נראה לי שהתכתבנו על כך כבר לפני למעלה מחודשיים. ראי התכתבות עם 'אבלין', מתאריך 6.6.22, למטה. אז דיברת על כמה מחזורים שבהם עזב ואחר כך חזר, ועכשיו אנחנו אחרי סבב נוסף. הוא אמר לך בסיום הסבב הקודם את מה שהוא אומר לך עכשיו, שאתם עדיין באותו המצב. וכרגע, כל עוד הוא שב להיות איתך, וכל עוד הוא לא מצליח להתמסר רגשית אליך ולקשר איתך ו"להחליט" שהוא איתך, וכל עוד את מוכנה לקבל אותו, אתם אכן באותו המצב. העניין הוא שרק הוא יכול לקבל אחריות על רגשותיו ועל מעשיו, ואת יכולה להשפיע עליו, ואכן משפיעה עליו – כי העובדה היא שהוא חוזר – אבל רק באופן מוגבל. זה מה שאת יכולה. ואם הוא לא יכול יותר מזה, וגם לא להחליט להפסיק את הסבבים האלה בצורה זו או אחרת, ההחלטה שבידייך היא אם להמשיך את זה למרות האכזבות, ולמרות שיתכן שיהיו עוד כמה סבבים נוספים, ולמרות חוסר היציבות, או לומר לעצמך שאם אין תקווה ליציבות של ביחד, אז לא. בינתיים, את אומרת לעצמך שאת שם. סבבים או לא סבבים, כרגע את לא מוותרת. אולי בגלל התקווה שזה ישתנה אם תתני לזה מספיק זמן, ואולי למרות שאת חושבת שזה כנראה לא ישתנה. יתכן שבהמשך יימאס לך מהסבבים האלה, כי למרות הטוב מאד שיש כאשר זה טוב, יש גם עייפות וכאב לב כאשר זה לא. זו החלטה שלך. אני לא חושב שאם אגיד לך שזה לא כדאי לך, זה יעזור לך. אני גם לא יכול לומר לך את זה, כי אני לא מכיר אותך מספיק, ולא את דרך חייך או עולמך הפנימי. בשלב הזה, זה מה שאת מוצאת לנכון. כל עוד זה לא מזיק לך באופן ברור, הטוב שאת כן מקבלת שומר עליך גם בחוסר היציבות הזה. אני מאמין שאם זה יהיה לך הרבה יותר קשה, תדעי לבד להיפרד. או לפחות להבין שאת יכולה להיעזר בטיפול כדי לחיות עם ההחלטה שאת רוצה לעשות – בין אם היא להישאר במסגרת הזו ובין אם לעזוב אותה.
נטלי
סבבבים של ניתוק וחזרה
⌄
נכון
תוגה על התשובה אציין שכבר קשה לי מאודג
אני לא יודעת אין להמשיך עם זה כן אנחנו אוהבים אבל שה קשה האם יתן לזה לזרום ככה אולי כן ישתנה מהצד דלו?
אני כבר מיואשת וקשה לי לנתק את הקשר
ד"ר אורן חסון
איך לפתור קשר זוגי שלא ממריא?
⌄
נטלי יקרה,
את שואלת אותי אם זה אולי ישתנה מהצד שלו. את נשארת מתוך התקווה שזה כן, אבל אני לא יכול לדעת. העניין הוא שאת בדילמה משני הכיוונים, מצד אחד את כבר מיואשת ומאבדת תקווה, מה שלכאורה מוליך אותך לניתוק הקשר (ומזה אני מבין שאת לא יכולה להסתפק בפחות מזוגיות עם תקווה להמשך), ומצד שני – קשה לך לנתק את הקשר.מה שמוליך לשתי אפשרויות: האחת היא להמשיך את מה שהיה, גם אם מה שהיה הוא שגם ימשיך להיות, לפעמים אולי יותר טוב, לפעמים אולי פחות טוב, ובדרך כלל, אם זו תהיה הדינמיקה אז סביר להניח שפחות טוב בסך הכל, כי האכזבות והכעסים ישפיעו על שניכם לרעה. כך שהסוף נראה די ברור, אם זה לא ישתפר ממש.האפשרות השניה – היא להחליט שאתם, כלומר, שניכם, לא יכולים עם ולא יכולים בלי, וזקוקים לסיוע מקצועי. ראי בבקשה את המאמר שלי על'דילמת המיטה החולה – איך לפתור קשר זוגי שלא ממריא?'.ואם זה לא מסתדר, ובגלל שאת בדילמה כל כך כואבת כבר זמן רב, אולי יהיה נכון לך ללכת לטיפול לבדך, כדי לקבל או פרופורציות ואמצעים ליצור שינוי בעצמך, או את הכוח להיפרד, אם כך תרגישי שנכון לך.