פרידה וחזרה: ניתוח סיכויים
daria
גיליתי בגידה אחרי שנפרדנו
⌄
אני בת 24, ולפני כחודשיים נפרדתי ממישהו שהיינו יחד כמעט שנתיים. התקשורת ביננו היתה מושלמת, היתה אהבה חזקה, וכבוד. הסיבה לפרידה כביכול היתה על רקע משבר אישי בחייו, שנמשך לצערי כבר מעל לשנה (וכמובן העיב על הקשר), והוא החליט שהוא רוצה לטוס לחו"ל לחפש את עצמו. כיום, כחודשיים אחרי (שכללו מפגש אחד וכ-3 שיחות טלפון), הוא עדיין כאן, וממש בימים האחרונים גיליתי שבשלב כלשהו היה לו קשר אינטימי עם אישה אחרת, שניכר שהוא לא היה סתמי. איך גיליתי? תודות לפייסבוק.. הוא בטעות השאיר את הסיסמא שלו במחשב שלי, כך שאני יכולה להתחבר לעמוד שלו, ואכן, לא עמדתי בפיתוי ועילעלתי לו בהודעות האישיות, שם גיליתי את מה שגיליתי. עכשיו, המקודה היא כזו: באותה תקופה שהקשר בינהם התנהל, אנחנו בדיוק 'נפרדנו'. והמרכאות הן בגלל, שאכן נפרדנו, אבל המשכנו להתנהל על מתכונת יזיזות כזו. הסיבה לפרידה אז גם היתה אותו משבר אישי בחייו, הרגשנו שהוא צריך את הזמן שלו וכו'. אני כל אותה תקופה דאגתי לו ותמכתי בו, סייעתי לו במה שהיה צריך, ובין לבין היינו נפגשים, שוכבים, הייתי ישנה אצלו בבית, כך שכביכול כלפי חוץ היה נראה שאנחנו ביחד. הייתי כמובן בשוק לגלות שבאותה תקופה היה לו קשר אינטימי מתמשך עם בחורה, וגם גיליתי שיומיים לפני התאריך שהחלטנו לחזור סופית, הוא עוד היה בקשר איתה. הכי שוק בשבילי היה לראות הודעה שהוא שלח לה כבר בתקופה שהיינו ביחד- שהוא מתפלא על ניתוק הקשר בינהם אחרי שהוא אמר לה שאין לו בעיה שיישארו ידידים. הוא כתב לה שהוא משער שזה בגלל העובדה שהוא נמצא בזוגיות והיא לא רוצה להפריע.. ואז הוא כתב: 'הזוגיות הזו (ביני לבינו) לא תאריך ימים'.... אני חייבת לציין שאותה תקופה היתה קצת מלווה במשבר אישי בתקשורת שלנו, מכל מיני סיבות. באותה תקופה גם עלה לפרק העניין שהוא רוצה לטוס לחו"ל כדי לחפש את עצמו, והוא ממש היה צעד מלעשות את זה, אך מכלמיני סיבות זה לא התאפשר. ולגופו של עניין: האם אני צריכה לעשות מזה ביג דיל? מאז שגיליתי את זה אני מוטרדת מאוד, עדיין לא מאמינה. מצד אחד אני הכי בעולם רוצה להטיח בו את זה שאני יודעת ודורשת הסברים, ומצד שני אני אומרת לעצמי- זהו כבר נפרדתם, זה לא משנה מה היה... הנקודה היא שאני עדיין חושבת שיש סיכויים טובים שנחזור, כי בשורה הסופית היתה לנו תקשורת מעולה (למרות ובכזות כל המשברים), אהבה מושלמת, והרבה דברים משותפים באופן בו אנחנו רואים את עתיד חיינו. אני משערת שאם בשלב כלשהו הוא יהיה מעוניין שנחזור, ואני עדיין ארגיש את כל הנ"ל, אני אחזור. ואז זה לא יהיה מתאים לעלות את זה. אוליי דווקא אני צריכה לבוא ולהטיח בו את הדברים, לבחון את התגובה שלו, ואז להבין סופית שירד לי מהבן אדם הזה? אני רק חוששת להיקלע למשבר אמון בזוגיות באופפן כללי, שגם ככה אני מרגישה שאני עומדת בפתחו. אשמח מאוד לייעוץ, ומקווה שלא חפרתי מדיי... תודה!
ד"ר אורן חסון
נינוחות ושלמות בעתיד שאולי יהיה
⌄
דריה יקרה,
את כותבת: "הנקודה היא שאני עדיין חושבת שיש סיכויים טובים שנחזור, כי בשורה הסופית היתה לנו תקשורת מעולה (למרות ובכזות כל המשברים), אהבה מושלמת, והרבה דברים משותפים באופן בו אנחנו רואים את עתיד חיינו."ועושה לי רושם שאת רוצה ללמד אותו שאת לא פראיירית, רגע לפני שתחזרו להיות ביחד. את מייפה את המציאות ביחס למה שהיה - ואני בטוח שהיו לכם המון רגעים טובים. אבל היו גם הסתרות והכחשות. יש לכם פרידה גדולה עכשיו, למשך חודשיים, וכנראה גם פרידה נוספת, חלקית באופן כלשהי, שבה הוא היה גם עם מישהי אחרת, וחשב שאולי לקשר איתך אין עתיד. נכון שזה לא אומר שלא יהיה לכם עתיד. הרבה תלוי בנינוחות ובשלמות שבהן תחזרו להיות ביחד. האם יכול להיות שהיו ביניכם מאבקים מסוג זה, שבהם היה חשוב לך, ואולי גם לו, שלא להיראות פראיירים? האם הם הועילו לכם? האם הם יועילו לכם בעתיד?