רצון להריון ויצר הרפתקנות

תאריך פנייה: 31.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אור
אופטימיות מול תחושת האשם
31.07.2006 • 12:24

דר' שלום רב ונכבד!ההריון משמח אותי ומחזק את הרצון לשקם את שהתערעראני אופטימית ומשדרת זאת אי לכך בעלי חושש ששכחתי את שעוללתיובערב לפני השינה הוא שואל אותי אם אני זוכרת או חלילה אני מקלה ראשזה הגיוני ונראה לי טבעי והאמת שאני כבר לא חושבת על ההואוגם היצר ההרפתקני דעך לו. אני שאבתי כוח מהאירועביודעי שעוד הרבה מים יזרמו ביני לבין עצמי וביחסיי עם בעלימה הם המסרים הנכונים להעביר לו?- מתוך רצון שהם יהיו כנים כמו שנכתבו פהשלא ידאג שפיזרתי זאת עם הרוח ומאידך שאני באמת עם הפנים קדימה בודקת את הסיבות שגרמו למצב ושואפת לתקן פגמים - (למשל , לומר את רצוני האמיתי לגבי בילוי בסופ"ש שהופנם לעיתים קרובות...)תודה

ד"ר אורן חסון
חיזוקים חיוביים
01.08.2006 • 17:56

אור יקרה,
דווקא בתקופה שבה רוצים להכנס להריון, לא מעט נשים נכנסות לתקופה שבה פועם בהם מה שהגדרת כ"יצר הרפתקנות". נתונים רבים מראים שדבר דומה קורה לנשים בעת הביוץ. אלא שאני לא בטוח שהוא יהיה מוכן להבין זאת כל כך בקלות.ככל שתבטאי יותר רצון להיות איתו, ככל שתבלי יותר זמן איתו, וככל שתבטאי את כל זה גם במגע ובהקדשת זמן ופינוק, כך יהיה לו קל יותר להשתכנע. אבל... אל תקציני בכיוון ההפוך. שיראה ויפנים שאת רוצה אותו ולהיות איתו, ושיראה זאת שוב ושוב, אבל לא תוך כדי איבוד הכבוד העצמי שלך. הוא צריך גם, תוך כדי כך, להבין שאת רוצה שייתייחסו אליך כאל מישהי "שווה", ושגם הוא צריך לחזר אחרייך. לא בדרישה, אלא בהיענות גדולה יותר כאשר הוא מחזר אחרייך, וכאשר הוא מביע רצון טוב (והרי זהו מה שאנחנו קוראים לו "חיזוק חיובי").היי טובה אליו כל הזמן, אבלהיייותר מאושרת כשהוא מתייחס אליך טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083