זמן איכות עם הילדים: פתרון אפשרי

תאריך פנייה: 24.10.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מתוסכלת
בעיה בזוגיות
24.10.2010 • 09:59

שלום רב,
אני גרושה מזה כשנתיים עם 2 בנות. אני מתגוררת עם בן זוגי ובנותיי במשך שנה בדירה משותפת. בן זוגי גם הוא גרוש ולו 2 ילדים אשר מגיעים אלינו פעם בשבועיים לסופ"ש. כל ארבעת הילדים איתנו הם מסתדרים ביניהם יפה מאוד ומשחקים יחד רוב הזמן. הבעיה היא עם בן זוגי שרוצה להנהיג סדר חדש. הוא מעוניין שבשבת שילדיו אצלנו אני אשלח את בנותיי לאביהם הביולוגי על מנת שהוא יוכל להיות כל כולו לילדיו. (הוא טוען שכשהוא מחבק את ילדיו ומתקרב אליהם גם הילדות שלי מחפשות את קרבתו וכאן לא ברורה לי הבעיה). אני מתוסכלת מאוד כי בנותיי מאוד נקשרו לילדיו ובשיחה שערכתי עימן שאלתי אותן אם זה בסדר שהן יהיו אצל אביהם כשילדיו כאן אצלנו. התגובות שלהן היו קשות מאוד ואף גרמו לי להזיל דמעה. הן רואות את זה כאילו שאני נוטשת אותן לטובת טיפול בילדים אחרים. אני לא יודעת מה לעשות. האם הגישה של בן זוגי צודקת? האם יש איזה שהוא פתרון לעניין ? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה.

ד"ר אורן חסון
הבנות שלך הן המראה שלך. לאט לך איתן
25.10.2010 • 00:42

מתוסכלת יקרה,
יש משהו במה שהוא אומר. אחרי הכל, לו המצב היה הפוך, היית רוצה גם את זמן לך עם הילדות שלך לבד. מצד שני, גם הקשר שלהן עם הבנות שלך הוא קשר חשוב גם לילדים שלו וגם לבנות שלך, אם אתם מיועדים להמשיך ולחיות ביחד. ולכן, כדאי אולי לחשוב על איזה שהוא סידור ביניים, שיהיה לכם גם מזה וגם מזה.ולגבי ראיית הדברים של הבנות שלך, היא תלויה במידה מוחלטת בך. ככל שאת תאפשרי זאת יותר ותקבלי זאת, ותיפגעי פחות בשמן, כך הן יקבלו זאת טוב יותר. תוכלי להמעיט בערך העניין, להסביר את נקודת מבטו ושההחלטה היא החלטה ראויה שלו, ולעמוד מאחוריה ולגבות אותה בגלל הצורך שלו, וליצור גם מגע בין הבנות שלך לילדים שלו, גם אם מופחת. כשאת תקבלי זאת טוב, גם הן תקבלנה את זה טוב יותר ומהר יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מתוסכלת
הבנות שלך הן המראה שלך. לאט לך איתן
25.10.2010 • 01:07

תודה רבה ד"ר... עזרת לי מאוד...